Ко с ким у АБА плеј-офу? Партизан зависи од дербија!

Цедевита је три кола прије краја најближа другом мјесту и предности домаћег терена у полуфиналу.

Кошарка 11.02.2019 | 22:15
Ко с ким у АБА плеј-офу? Партизан зависи од дербија!
"Костур" плеј-офа АБА лиге почео је да добија своје обрисе. Црвена звезда је побједом над Морнаром дефинитивно обезбиједила прву позицију и у полуфиналу ће се састати са четвртопласираном екипом.

Како сада стоје ствари, а до краја регуларног дијела такмичења остала су још три кола, реално је да противник црвено-бијелима буде Партизан или Будућност, пошто се Цедевита послије пораза Подгоричана у "Пиониру" издвојила на другој позицији, са солидним изгледима да ту и остане.

Осим што Цедевита (скор 14-5) има по једну побједу више од Будућности (13-6) и Партизана (13-6), од оба конкурента има и бољи међусобни скор - против црно-белих 1:1 и кош-разлику "плус два" (84:87, 76:71), а против "плавих" 1:1 и кош-разлику "плус три" (63:58, 78:80).

Загрепчани у посљедња три кола гостују Крки и Олимпији, које се боре за опстанак, а домаћини су Морнару.

С обзиром на поменуте предности, пулени Славена Римца имају чак могућност да без посљедица изгубе једну утакмицу. Двије побједе биће им доста за друго мјесто и предност домаћег терена у полуфиналу.

Партизан је побједом од 76:67 постао бољи од Будућности у међусобним дуелима, с обзиром на то да је јесенас у "Морачи" изгубио мање убједљиво (75:71).

Али, да би тај фактор постао пресудан на крају лиге, црно-бијели морају да остану бодовно изједначени са браниоцем трона, који у финишу има знатно лакши распоред. Док Партизан иде у госте Црвеној звезди и ФМП, а дочекује Игокеу, Будућност код куће игра против Задра и Цибоне, а једино гостовање јој је у Сремској Митровици против Меге.

То значи да би Партизан за треће мјесто највјероватније морао да тријумфује у "вјчитом" дербију 3. марта, а потом да слави и у преостала два меча.

Ако промијенимо перспективу, па ову ситуацију осмотримо из Звездиног угла, лидер АБА лиге би побједом над Партизаном пред својим навијачима практично "изабрао" да са комшијама игра и у полуфиналу, на двије добијене утакмице. Осим ако Будућност не направи неки кикс...

ПРЕОСТАЛИ МЕЧЕВИ УЧЕСНИКА ПЛЕЈ-ОФА

20. коло: Крка - Цедевита (2. марта), Црвена звезда - Партизан (3. марта), Будућност - Задар (4. марта).
21. коло: Задар - Црвена звезда (9. марта), Партизан - Игокеа (9. марта), Олимпија - Цедевита (10. марта), Мега - Будућност (11. марта).
22. коло: Цедевита - Морнар (15. марта), ФМП - Партизан (16. марта), Црвена звезда - Мега (16. марта), Будућност - Цибона (17. марта).

ТАБЕЛА: Црвена звезда 18-1, Цедевита 14-5, Будућност 13-6, Партизан 13-6, Мега 10-9, ФМП 8-11, Задар 7-12, Морнар 7-12, Цибона 7-12, Игокеа 6-12, Олимпија 5-13, Крка 5-14.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар