Тринкијери: Ово нам је фалило!

"Неке утакмице смо играли кошаркашки боље, али вечерас смо имали жељу за победом као никад!"

Кошарка 11.02.2019 | 12:45
Тринкијери: Ово нам је фалило!
"Честитам својим играчима на великој борби. Играли смо без два важна играча и одиграли смо тврдо, борили смо се, добили смо евролигаша. Била је напета, тешка утакмица, али смо играли као тим и на крају смо добили велику утакмицу код куће. То нам је мало фалило", рекао је после тријумфа у дербију против Будућности Партизанов тренер Андреа Тринкијери.

У чврстој борби пред пуним трибинама "Пионира", црно-бели су контролисали резултат и успели да остваре "дупли" тријумф, јер сада имају идентичан скор као и бранилац титуле, али и бољи однос у међусобним сусретима.

"Само сам желео да моја екипа не игра престрашено", рекао је Тринкијери, док је неколико пута провлачио одсуство важних играча Радета Загорца и Алексеја Николића.

"Фале два битна играча, комплетно се пореметила ротација бекова, али неки пут се деси да се те ствари претворе у енергију, жељу, страст. Само сам желео да екипа игра без страха утакмицу. Имали смо грешке, имали смо 20 изгубљених лопти, јој! Мислим да никад нећемо до краја сазрети... Међутим, имали смо и 25 асистенција и мислим да смо одиграли чврсту утакмицу".

"Мало смо променили ротацију, мало 'спацинг', имао сам два тренинга заредом где сам то могао да урадим. Али, мислим да је настала промена 'у глави' наших играча. Играли су СА публиком и без икаквог притиска", објаснио је Италијан.

У коментару успеха, Тринкијери је нагласио да се овакви мечеви често решавају индивидуалним биткама на терену.

"Велике утакмице се добијају на зицер, на блокаду, да се играчи бацају на сваку лопту, да кад они хоће пас ми такнемо лопту четири пута. Да играчи 'добију' супротног играча - 'плеј' 'плеја', бек бека. Нема ту пуно 'кувања'. То је - 'ја против тебе, па да видимо ко је бољи'".

Тринкијери је нагласио важне доприносе неколико својих играча, а у свом стилу је говорио о Амару Гегићу.

"Што се тиче Амара, за њега су добар посао направили моји помоћници, Ацо (Матовић) и Владо (Шћепановић). Прве три акције је забрљао, а онда сам тражио иза клупе нож, пиштољ, па су ме зауставили. Неки пут мораш да пружиш подршку да би добио нешто. Играо је фантастично!"

Упитан да ли је његов тим против Будућности одиграо најконстантније ове сезоне, Тринкијери је рекао да још не зна одговор.

"Погледаћу снимак. Мислим да смо играли чврсто. Увек 'вежемо' три-четири лоше одбране и напада, али овог пута нисмо ушли у депресију. То је разлика. Нисмо најсјајније играли, али смо играли чврсто. Неке утакмице смо играли кошаркашки боље, данас лопта није ишла јако брзо, али смо имали жељу да победимо као никад!", нагласио је Италијан.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар