"Ку**ите се у Сплиту, какво је море у фебруару?!"

"Да сте направили селфи и ставили га на Инстаграм те се кур*или својим јаранима у Београду и поносно им причали како сте прошетали центром. . . ", написао је градски одборник у Сплиту на свом Фацебоок налогу.

Остали спортови 10.02.2019 | 22:45
"Ку**ите се у Сплиту, какво је море у фебруару?!"
Многи у Хрватској, између осталих и председница Колинда Грабар-Китаровић, Влада РХ, Олимпијски и Ватерполо савез и градоначелник Сплита, осудили су хулигански напад на ватерполисте Црвене звезде на јадранском шеталишту.

Међутим, има и оних који и у њима виде кривце за инцидент...

Члан странке Независни за Хрватску и сплитски градски одборник Мартин Паук је на свом Фацебоок профилу "препричао" причу о наводном искуству (имена се не спомињу) који су хрватски ватерполисти имали у Београду, уз поруку да су играчи Звезде јасно провоцирали.

Политичар из Сплита је написао да су се "српски ватерполисти шепурили сплитском Ривом у дресовима Звезде" и да су притом имали став "види нас колики смо, не може нам нико ништа".

"Е па 'делије' драге, сигуран сам да бисте, да сте у миру прошетали Ривом у суботу у подне, негде код фонтане стали, направили селфи и ставили га на Инстаграм те се кур*или својим јаранима у Београду и поносно им причали како сте прошетали центром Сплита у дресовима Звезде, а да вам нико није ништа могао јер сте 'моћни', 'огромни', 'снажни'. Сада им бре причајте какво је море у фебруару", написао је Паук уз пост скриптум да је физичко насиље за осуду, као и провоцирање.

У међувремену је Мартин Паук овај "пост" и анегдоту о посети сплитских ватерполиста Београду уклонио са Фацебоока, али је портал "Индеx" пренео пре него што се то десило.

Навео је да је његов пријатељ с факултета, који је играо за више сплитских ватерполо клубова гостовао једном у престоници Србије и да су тада он и његови саиграчи покушавали да буду неприметни; оставили су у хотелу тренерке с клупским грбом, обукли цивилну одећу и шетали мирно.

"Били су пристојни до те мере да су се прилагодили домаћину па су се пре самог уласка у пицерију договорили да неће гласно да причају, а кад конобар дође по наруџбу, да наруче на српском језику, и 'то две мешане пице и четири пива', како конобар по нагласку не би схватио одакле су и да тако не упадну у проблем".

"Кад је конобар стигао, најстарији ватерполиста је само кратко рекао: 'Две мешане пице и четири пива'. Конобар га послуша, насмеје се и добаци пица-мајстору: 'Дај две комбиноване за усташе у ћошку'. Наши ватерполисти су пребледели, није им било свеједно. Нису имали појма како је конобар из само једне реченице, и то изречене на српском језику, успео да схвати да су Хрвати. Кад се конобар вратио, донео је пице и четири пива. Најстарији ватерполиста му рече да не желе никакве проблеме и пристојно га упита како је успео да схвати, кад су дошли у обичној одећи и наручили на српском. Конобар развуче осмех од увета до увета, намигне и каже им да се у Србији не каже мешана, него комбинована пица. Уз то је још додао, пошто су тако добри гости, да кућа части пићем".

Људе који га прате на Фацебооку упитао је да ли су схватили поенту приче?

"Јесте ли приметили разлику између хрватских ватерполиста који дођу у Београд, обуку цивилну одећу без икаквих навијачких обележја и још наруче на језику домаћина да би се уклопили, а са друге стране понашање српских ватерполиста који се шепуре сплитском Ривом у дресовима Црвене Звезде са ставом 'види нас колики смо, не може нам нико ништа'".

Ипак, Мартин Паук је у читавој причи пропустио да спомене да су ватерполисти Звезде грб свог клуба сакривали испод јакне док су се нападачи појавили планирано.

У међувремену су ухапшена тројица хулигана, а на фотографијама које је ексклузивно објавио портал "Јутарњи лист", јасно је видљиво да је група момака која је изазвала инциденте "из сачекуше" напала ватерполисте шипкама и штанглама...

Извор: мондо.рс

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Лузерн

11.02.2019 07:14

А у Србији се сви они могу да сепуре са својим хрватским обиљезима гдје год хоце и на тв су свугдје а погледајте њих?то доказује колико су примитувни у своме патриотизму...европо кога примас?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Миско

11.02.2019 08:49

Овај Паук је декларисани фасиста и тим се дици тако да његови текстови нису релевантни. Да је осудио ово сто се десило , е тад бих се забринуо за њега. На Јахорини у срцу Републике Српске хрвати најнормалније скијају у јакнама са коцкицама и никоме није пало напамет да им приговори несто а камоли прави проблеме. Данима смо то гледали и коментарисали ста би било да са обиљезјима Србије просетамо Загребом, или Задром? А ето мало послије десило се у Сплиту ово. Јбг то је елементарна разлика измедју нас и њих.

ОДГОВОРИТЕ