Игокеа у Љубљани: Битно, али не и пресудно!

Посљедњи меч 19. кола АБА лиге игра се у понедјељак у главном граду Словеније.

Кошарка 10.02.2019 | 18:20
Игокеа у Љубљани: Битно, али не и пресудно!
Прво од четири "финала" до краја лигашког дијела АБА лиге Игокеу очекује сутра у Љубљани.

Тим Драгана Николића у "Стожицама" гостује Олимпији, којој такође гори под ногама у борби за опстанак у најјачој регионалној лиги.

Игокеа је на омјеру од шест побједа и 12 пораза, док тим Саше Никитовића има тријумф мање и налази се на претпосљедњем мјесту, са само једном побједом више од Крке. Побједа у сутрашњем дуелу је од великог значаја за оба тима.

"Ово је за нас изузетно битна утакмица али не и пресудна, и сигуран сам да ће велика енергија бити утрошена од оба тима. Нама побједа доноси заиста много с обзиром на стање на табели, а не дај Боже, у случају другог резултата ми не губимо много тако да смо у доброј ситуацији. Олимпија има предност домаћег терена, с друге стране мислим да ми имамо предност у искуству и у периоду у којем смо на миру радили и припремали меч. Олимпија је од посљедњег кола одиграла три утакмице и то свакако за њих може да представља проблем", рекао је тренер Игокее.

Далибор Илић очекује добру утакмицу, пошто је Олимпија непредвидљива екипа.

"Захтјевна и тешка утакмица, екипа Олимпије је сигурно у нешто алармантнијој ситуацији у односу на стање на табели. Можете сигурно очекивати добру утакмицу јер је Олимпија заиста непредвидљива екипа која осцилира у току сезоне и сигурно да им није лако да играју три такмичења упоредо што иде у корист нама. Ми добро тренирамо и имамо добар континуитет рада и сав фокус нам је на следећем противнику. Побједом против Олимпије одрадили бисмо велики посао када је у питању опстанак у лиги и кључна ствар је да током цијелог меча будемо сконцентрисани на јасан циљ који је пред нама", истакао је млади кошаркаш.

Дуел у Љубљани почиње у 18 часова, уз директан пренос на ТВ Арена спорт 1.

Парови 19. кола АБА лиге:

петак

Мега - Крка 80:72

субота
Морнар - Звезда 57:90

Задар - Цибона 95:91

недјеља

Цедевита - ФМП 17.00
Партизан - Будућност 19.00

понедјељак

Олимпија - Игокеа 18.00

Табела: Звезда 18-1, Будућност 13-5, Цедевита 13-5, Партизан 12-6, Мега 10-9, ФМП 8-10, Задар 7-12, Морнар 7-12, Цибона 7-12, Игокеа 6-12, Олимпија 5-13, Крка 5-14.

Извор: мондо.ба

Коментари / 0

Оставите коментар