У Београду не би напали спортисте!

Надам се да ћемо и ми и Хрвати имати довољно памети да схватимо да само заједно можемо да опстанемо, рекао је данас предсједник Србије Александар Вучић поводом напада на српске ватерполисте у Сплиту, и истакао да је Србија спремна за другачије, боље односе.

Србија 10.02.2019 | 14:30
У Београду не би напали спортисте!
Сигуран је, додао је у изјави новинарима, да се то у Београду не би десило.

Према његовим речима, Србија и Хрватска морају заједно, поштујући разлике и другачији поглед на прошлост, да покушају да граде другачију будућност.

"Надам се да ћемо имати довољно памети и једни и други да разумемо да без наше сарадње, са оваквим узимањем наших људи са Западног Балкана са западноевропског тржишта, плашим се да нећемо моћи да опстанемо. Надам се да ће у Хрватској ту поруку разумети. Ми смо за другачије односе спремни, а док се то не деси ово што јуче догодило сигурно неће бити једини случај", додао је Вучић.

Вучић је рекао и да је разговарао са предсједником Ватерполо Савеза Србије Виктором Јеленићем и да га је питао за здравље ватерполиста.

"Држава је реаговала и упутила протестну ноту. Да будем рационалан, јер то што бих рекао из беса ником не би помогло, брине ме и то што један сплитски одборник каже да ватерполисти сад знају какво је море у фебруару", рекао је Вучић.

Он је приметио да је наша амбасада у Хрватској можда пропустила да процијени ризик и тражи полицијско обезбјеђење, али, претпоставља, нико није очекивао да ће се овако нешто десити, јер је била ријеч о једној у низу утакмица.

"Извињавам се тим људима што нисмо довољно пажње обратили, мислите да је то редовна утакмица, па амбасада није тражила посебну полицијску заштиу, мислите да је то рутина, имамо заједничке лиге у кошарци , никад није било проблема, сад за ватероло да буде проблем...? Ко би то веровао?", закључио је он.

(Агенције)

Коментари / 9

Оставите коментар
Name

АР

10.02.2019 13:55

Отисо ти најбољи пријатељ АРКАН па нема ко да га замени лопове

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ммммм

10.02.2019 15:18

Као хрват срамота ме те сацице мајмуна и глупана сто су напали те момке и немислите да правдам малоумнике кои су то урадили али и овај горе МИРОТВОРАЦ је исто пуно допринијо својим изјавама поздрав свим нормалним људима.

Name

Игипоп

10.02.2019 22:41

Аха неби сигурно. Кад иду навијаци Рада ни прва комсиница није сигурна..Сути боље је да мисле да си будала него кад проговорис да отклонис све сумње

Name

Је*Ите Се!

10.02.2019 14:17

Нисем у стању , одиграти пар играча"како це те заститити дрзаву, дви сте упознати какви су ти ти хрватцине ; ниста од вас , боље вам је да издате налог , па очистите онај инстотут од ђубрета ;срамота од власти како и на који начин се обнаса до народне имовине, сами спиздите , све сте унистили.

ОДГОВОРИТЕ
Name

реалан

10.02.2019 14:56

Свака цаст предсједнице

ОДГОВОРИТЕ
Name

Горан

10.02.2019 15:28

Нисам бас сигуран. Тако би требало да буде. Али олоса има свугде. Само је питање дана кад це се то десити у Београду. Залостно је и кад су Звездаси вредјали Алена Омица док је играо за звезду. То стварно не разумем. Куцни одгој... Свако би требао бити безбедан у Београду не спортисти. Али колико нас познајем ми цемо вратити мило за драго. Зао ми је сто је тако и срамим се али тако је. Уместо да показемо да смо културан народ. Спорт нема везе са тиме аи 25 година после рата требале ду де главе охладити. Али не наса политика не стреми ка томе. Треба купити политицке бодове...

ОДГОВОРИТЕ
Name

кикирики

10.02.2019 17:00

Нисам бас сигуран! Мислим да би се такав слуцај и у Београду десио. Сјецам се 90-тих година ста су радили са возилима који су са хрватским таблицама возили кроз Србију.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Миско

10.02.2019 17:40

Засто се не крене у борбу са тим yзв навијацима.Засто се лаземо па приеј пар мјесеци је у бјељини убијем момак у туци навијацких група.И ноко се није на то обазирао понајмање преседник.А сад се то дизе на дрзавни ниво.Као д анезнамо даНајвецим клубовима управљају навијаци,све ви то знате ал вам одговара тако и не реагујете.Кад навијqци Звезде нападну голмана своје репрезентације онда је то ок.У дрзави Србији Зведаси не одговарају ни за ста ,или се аболирају или им застари пријава.Зато је срамно дрзати другом предавање док код нас деца гину.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Д

10.02.2019 20:18

Жалостно је да се то у данашње време нацијоналне нетрпљивости може свагдје и свакоме догодити,само ме охрабрује да су нормални људи у Храској то осудили ,али жалосна је она изјава политичара о мору у фебруару ,тај је за мене исти као и они хулигани што су јих нападли,али охрабрујеме да су тај политичар и ти хулигани у мањини, увјерн сам да у Хрваској превладују још увјек добри и честити људи,багре има свагдје али хвала богу у мањини

ОДГОВОРИТЕ