Вајда: Род Лејвер ми је рекао...

"Не брини, Новак ће освојити титулу!" Марјан Вајда, тренер Новака Ђоковића, причао је о успеху свог штићеника на првом Гренд слему сезоне.

Тенис 12.02.2019 | 13:30
Вајда: Род Лејвер ми је рекао...
Ђоковић је лако дошао до титуле на Аустралијан опену и освојио трећи Гренд слем у низу.

Вајда је у Мелбурну упознао легендарног Рода Лејвера и открио шта му је човек по којем је назван главни терен Аустралијан опена рекао за Новака.

"Била ми је част да упознам Рода Лејвера. Пар дана пре (него што је Новак освојио титулу) ми је пришао и честитао ми на мом раду са Новаком и рекао ми: 'Не брини, освојиће титулу'. Дивим се његовој генерацији, они су били џентлмени и на терену и ван њега. Лејвера поштујем као играча и као човека. Новака, наравно, мотивише то да освоји каленадерски Гренд слем. Ако буде добро играо, што да не? Освојио је Аустралијан опен, тако да је он једини коме то може да пође за руком ове године", рекао је Вајда за "Шпорт.ск". 

Словак каже да је Ђоковићу најнапорнији меч био против Медведева, који је српски тенисер одбио 3-1, али да му је тај дуел и помогао. 

"Мучио се против јаких играча као што су Цонга, Шаповалов, Медведев и Нишикори. Био је мало нервозан и морао је да се смири како би победио. У полуфиналу и финалу је био доминантан. БИо је 'гладан' победа и веома задовољан након њих. Најтеже је било током трочасовног меча са Медведевим, који се завршио после поноћи. Ту је било много физички исцрпљујућих размена од преко 40 удараца, али тај меч му је и помогао", јасан је Вајда. 

Вајда је коментарисао о томе да на турнирима широм света људи у главном не навијају за тенисере из Србије и Хрватске. 

"Гренд слем турнири се претходних 100 година одржавају у Великој Британији, САД, Аустралији и Француској. Они не воле што игра толико тенисера из целог свет. Тенис не играју само Британци, Американци и Аустралијанци. То је светски спорт, све земље су научиле да га играју, али они ће заувек навијати за своје идоле", додао је Новаков тренер.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар