Прича: Све Звездине прољећне опције...

Велике конкуренција ставиће на велика искушења Владана Милојевића, можда и највећа од када је тренер Црвене звезде.

Фудбал 10.02.2019 | 20:45
Прича: Све Звездине прољећне опције...
Владан Милојевић је мењао тим, покушао је да испроба све играче на припремама у Анталији и на крају чини се успео да дође до идеалне комбинације за старт сезоне.

Неколико дилема је било присутно све време, пре свега на месту левог крилног нападача, али и у срцу маневра. Стратег црвено-белих је поручио да ће се играчи бирати у зависности од противника, али је јасно да ће Црвена звезда бити та која ће се трудити да наметне свој ритам сваком противнику са којим се буде сусретала овог пролећа.

Мирко Иванић се тек прикључио тиму и његов долазак би требало да утиче на промене унутар екипе, али у овом тренутку делује да ће Црвена звезда премијерни меч са новосадском Војводином започети у формацији 4-2-3-1 и саставу: Борјан - Стојковић, Савић, Милуновић, Родић - Јовичић, Јованчић – Бен, Марин, Јирка – Боаћи.

Постоји одређена дилема и око саме формације коју форсира Владан Милојевић, пошто она често доживљава трансформацију у 4-1-4-1, што би практично могао и да постане стандард када се у потпуности на нови тим буде адаптирао Мирко Иванић, као играч од којег стручни штаб Црвене звезде очекује да донесе потпуно нови тон игри овог тима.

У тренутку када се Иванић буде адаптирао један играч из срца везног реда ће изгубити место стартера. У овом тренутку делује реалније да би то могао да буде Бранко Јовичић, пошто је Душан Јованчић током каријере показао да може успешно да се снађе и на том месту. Некадашњи капитен Војводине је још јесенас показао да му је место у овом тиму, а ове зиме је додатно добио на самопоуздању. Црвена звезда би са њим у тиму имала сигурнију предају лопте, али би јој значајно недостајала та Јовичићева енергија и специјалан однос који један од миљеника навијача српског шампиона има према игри и дресу који носи. Владан Милојевић се сасвим сигурно неће одрећи тога, па Јовичић вероватно и почети значајан број јесењих утакмица и имати значајну минутажу. Ту је и Горан Чаушић, који може да изнесе терет на више места у везном реду баш као и Јованчић, па ће се Милојевић трудити да и њему пружи адекватну прилику у предстојећем делу сезоне. Не сме се заборавити ни Милош Вулић, којег је неугодна повреда са Кипра кошатала тога да у Анталији заигра тек у последњој утакмици. Његово време у овом тиму Црвене звезде тек долази.

ФАКТОР ЈИРКА, ЧЕКА СЕ ОДГОВОР СИМИЋА

Алекса Вукановић је у мечу са Марибором показао да му је потребно још неко време да се адаптира на систем и нове захтеве Звездине струке, тако да се он у овом тренутку удаљио од идеалних 11. Највећу одскочну даску на овим припремама направио је Ерик Јирка, који је Звездином тиму донео нову врсту агресивности и енергије, што му је и те како било потребно. Са друге стране, својих 45 минута у мечу са Марибором на изузетан начин је искористио Вељко Симић и тако јасно показао да не одустаје од озбиљне улоге овог пролећа.

Окршај са Марибором оголио је и још једну сурову истину, а то је да Мохамед Ел Фарду Бен, баш као ни Марко Марин, још нема праву алтернативу у овом тиму. Један од играча који би по потреби могао да се пребаци на то место је и Ерик Јирка, који се на њој управо и истакао у дресу Спартака из Трнаве.

Одбрана је у једном тренутку деловала као део тима који ће претрпети најмање измене овог пролећа, али неће бити искључено уколико се временом и њен изглед значајно промени.

У овом тренутку делује да је место загарантовано само Милану Родићу, који је био прилично доминантан у својој улози током зимских припрема, мада ће му озбиљног конкурента на том месту представљати упорни Марко Гобељић. Звездин универзалац је имао пех са задњом ложом, због којег ће пропустити прва два кола, али би требало да буде максимално спреман за 159. вечити дерби.

Са друге стране, на десном беку је борбу за место у тиму до усијања довео Милан Гајић и она ће постајати све жешћа временом, с обзиром да играчу Бордоа треба одређени број минута у ногама како би стигао до идеалног ритма. У овом тренутку сигуран на том месту је Филип Стојковић, који је уиграван и на месту штопера, па је би и у њој могао да се нађе у пролећном делу сезоне.

БАБИЋ ОСТАВИО НАЈЈАЧИ УТИСАК

Савић и Милуновић су већ виђени стартери, али је Срђан Бабић по многима био најбољи штопер Црвене звезде у Анталији. Некадашњи штопер Лала био је знатно смиренији него до сада, готово да није имао ниједну већу осцилацију, а када је он у тиму Звездина доминација у скоку постаје још израженија. Био је изузетно миран на лопти и прецизан у пасовима, тако да ће се Милојевић трудити да га награди за уложени труд и искорак који је направио.

Милан Борјан је продужио уговор са Црвеном звездом и његово место стартера неће бити угрожено у наредном периоду, али се мора истаћи да је Зоран Поповић одушевљавао на припремама у Анталији и спреман је да у сваком тренутку пружи сигурност на гол-линији српског шампиона.

Ричмонд Боаћи у овом тренутку физички делује можда и спремније него 2017. године када је немилосрдно решетао противничке мреже. Да би могао да се врати у сличну форму показао је и голом против Лудогореца, али је против Марибора био потпуно неупотребљив. Са друге стране, Павков је у свом стилу ћутао и радио, што ће чинити и даље, тако да нападач из Гане мора да буде на свом врхунцу уколико мисли да задржи своју позицију. Не треба искључитавти и суперталентованог Дејана Јовељића, који сваким тренингом делује све спремније, тако да ће он максимално користити сваку шансу која му се буде указала овог пролећа.

Милојевић има прилично незахвалан задатак, а то је да у пролећном делу сезоне учини да сваки од играча у овој жестокој конкуренцији осети да је важан за тим. Ипак, како је поручио у завршном интервјуу у Анталији - нормално је да сви желе да играју, али комплетна екипа мора да се подреди једном циљу, а то је освајање дупле круне.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар