Ватерполисти стигли у Србију: "Извукли су живу главу"!

Директор Ватерполо клуба Црвена звезда, Игор Милојевић, изјавио да су играчи који су нападнути у Сплиту допутовали у Београд, али видно узнемирени.

Остали спортови 10.02.2019 | 12:45
Ватерполисти стигли у Србију: "Извукли су живу главу"!
Ватерполисти Црвене звезде, укључујући и четворицу играча који су нападнути у суботу у Сплиту пред утакмицу са Морнаром у Регионалној лиги, стигли су у Београд у раним јутарњим сатима.

Играчи су нападнути у центру Сплита металним шипкама, палицама и ножевима, тројица су побегла, а голман се скоком у море спасио од нападача.

Директор Ватерполо клуба Црвена звезда Игор Милојевић изјавио је да су играчи око шест часова допутовали у Београд и да су психички узнемирени због напада.

Он је у изјави за РТС навео да су нападнути ватерполисти имали среће, јер су "извукли живу главу" и поновио да у тренутку напада никога нису провоцирали и да су обележја клуба носили испод јакни.

Говорећи о голману Александру Краљу, који се спасио скоком у море, Милојевић је рекао да је клуб уз њега, да је он врхунски спортиста и да ће и убудуће бити први чувар мреже екипе.

"Овакве ситуације нас доводе у ситуацију да будемо опрезни. Не сумњамо у добронамерност других, али сви треба да се угледају на наше државне органе и нашу полицију која обезбеђује наше догађаје. Могу да се похвалим да на нашим утакмицама није било инцидената. То показује какав домаћин треба да се буде", рекао је Милојевић.

Он је додао и да је одлучено да се утакмица са Морнаром из Сплита одложи и да нису нарушени спортски аспекти.

Краљ, који је скочио у море како би побегао од нападача, има видљиве последице фрактуре носа, Душан Васић је задобио ударце у леђа, а Милош Максимовић у ногу металном шипком.

Извор: мондо.рс/Тањуг

Коментари / 0

Оставите коментар