Колинда: Хвала Сплићанима што су стали у одбрану!

Председнца Хрватске, Колинда Грабар-Китаровић, прокоментарисала је напад на ватерполисте Црвене звезде у Сплиту и истакла да је свако насиље неприхватљиво.

Остали спортови 10.02.2019 | 14:45
Колинда: Хвала Сплићанима што су стали у одбрану!
Грабар-КИтаровићева је додала да је захвална Сплићанима који су притекли у помоћ ватерполистима српског представника.

"Хулиганство је пошаст супротна идеалима спорта, а свако насиље неприхватљиво. Захваљујем грађанима Сплита који су одмах стали у одбрану тих вредности", написала је хрватска председница Твитеру. 

Напад на ватерполисте који се догодио у суботу поподне на сплитској Риви осудила је и Влада Хрватске. 

"Влада најоштрије осуђује хулигански напад на ватерполисте у Сплиту", рекао је портпарол Владе Марко Милић, пренела је агенција Хина. 

Милић је додао да је премијер Андреј Пленковић о околностима случаја разговарао са министром унутрашњих послова Давором Божиновићем и сплитским градоначелником Андром Крстуловићем Опаром. 

Олимпијски комитет Хрватске (ХОО) такође је најоштрије осудио напад на ватерполисте Црвене звезде и позвао надлежне да ригорозно спроводе закон против хулиганизма. 

"У име ХОО и целокупне хрватске спортске породице најоштрије осуђујем овај хулигански чин који са спортом нема никакве везе. Напад на спортисте из друге државе, који су само дошли на извршавање клупских обавеза, никако не иде у исту реченицу са Сплитом којег називамо и 'најспортскијим градом на свету'", наводи се у саопштењу председника ХОО Златка Матеше. 

Истиче се да је "крајње време да надлежне државне службе и институције почну ригорозно да спроводе законске акте против хулиганизма у спорту и око спорта јер овакви испади бацају огромну мрљу на Хрватску као светски препознатљиву спортску и туристичку дестинацију". 

Извор: Б92

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Образ

10.02.2019 14:21

Устаство и мрзња према другом народу нема везе са хулиганством...увијек цете остати јадни, мали мрзњом задојени српски отпад

ОДГОВОРИТЕ
Name

Драшко

10.02.2019 14:33

Није хулигански напад, него националички и расистички излив мржње према Србима наслијеђен из времена Анте Павелића. А голман Црвене Звезде се јуначки бранио уз повике "Нисам Србин, ја сам Црногорац". Као да Црногорци нису Срби и као да ти исти Далматинци нису покатоличени Срби. Србин је данас тешко бити, али нико нам и није крив што смо са непријатељима правили двије Југославије.

ОДГОВОРИТЕ