"Није било довољно, а нисмо могле боље!"

Тенисерке Србије против Велике Британије стале на корак од плеј-офа за улазак у виши ранг такмичења у Фед купу

Тенис 10.02.2019 | 13:45
"Није било довољно, а нисмо могле боље!"
Тенисерке Србије поражене су на корак од баража за попуну Светске Б групе Фед купа.

Остаје жал што у Бату после три победе над Грузијом, Турском и Хрватском нису успеле да направе завршни корак и покушају да се докопају вишег ранга такмичења следеће године.

У одлучујућем дуелу поражене су од домаћина, селекције Велике Британије - 2:0.

Кејти Болтер била је боља од Иване Јоровић у два сета, док је након тога изгубила и Александра Крунић од Џоане Конте (2:1).

"Нажалост, није се завршило како смо се надале и желеле. Дале смо максимум, бориле се до краја и мислим да ништа боље од овога нисмо могле. Нисмо имале среће у појединим поенима", рекла је Александра Крунић, која је изгубила битку против 39. играчице света после два и по сата игре.

"Веома ми је жао што нисмо прошле групу, имали смо много тешких мечева. Више среће, други пут. Надам се да ћемо следеће године бити спремније", рекла је српска тенисерка.

Селектор Татјана Јечменица није имала шта да замери својим изабраницама.

"Честитам девојкама на изванредној борби коју су приказале. Заиста су оставиле срце на терену против врло јаке екипе, која је била и фаворит. Пред нама је био велики задатак и оне су дале максимум. Не могу да будем незадовољна целом недељом. Ово је веома квалитетан тим на који можемо да рачунамо у наредном периоду и велика је будућност у женском тенису", навела је Јечменица Јевтић.

Тенисерке Србије и следеће године играће у првој групи Евро-афричке зоне Фед купа, док ће Велика Британија у баражу за попуну Светске Б групе играти 20. и 21. априла.
 
Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар