Црвена звезда - резиме прелазног рока...

Чека се још један милионски ударац, опет плус у каси! Црвено-бели за обештећења издвојили близу два милиона евра, приход већи због трансфера Дегенека. . .

Фудбал 12.02.2019 | 00:00
Црвена звезда - резиме прелазног рока...
Сада то већ постаје традиција: Црвена звезда је и овај прелазни рок завршила са плусом у клупској каси. Истина, планови су били другачији, желели су одговорни из Љутице Богдана да услед мање такмичарских мечева растерете играчки кадар. Међутим, шанса да коначно ангажују дугогодишње жеље Милана Гајића и Мирка Иванића, натерала их је да склопе пазл тима који би требало у доброј мери да остане на окупу током европских квалификација.

Навијачи су задовољни, јер Црвена звезда има и квалитет или дубину, али заврштак зимске пијаце у Србији, не би требало да означи и крај активности када је у питању прелазни рок на Маракани. Могуће је- врло је могуће – да Црвена звезда врло брзо доживи још један милионски ударац и додатно ојача финансијски положај. Очекује се да један од Милојевићевих адута до краја фебруара оде у Кину.

МАРИН ЗА САДА ОСТАЈЕ, ЧЕКА СЕ ЈОШ ЈЕДНА НЕПРИСТОЈНА ПОНУДА

Можда и двојица најбољих играча Марко Марин и Ел Фарду Бен су имали понуде из много богатијег фудбалског света, али Звезда је успела да одоли. Тим пре што су они од виталног значаја за систем Владана Милојевића. Ипак, како се може незванично чути око Љутице Богдана клубу је за миран живот до јуна потребно још три милиона евра...

Посебно што је Звезда подигла стандарде просечних уговора и ухватила се у коштац са инфраструктурним и финансијским пројектима. Ово друго односи се углавном на враћање старих дугова, о чему сведочи податак да је Поштанској штедионици у децембру уплаћену 3,5 милиона евра. Управо ту суму гађају Звездан Терзић и његови најближи сарадници у појединим разговорима са Кинезима.

ВИДИЋ ПЛАЋЕН 140.000 ЕВРА, ЗА ТАНДЕМ НАПРЕТКА 450.000

До сада су црвено-беле напустила четворица играча. Касу је практично сам напунио Милош Дегенектрансфером у Ал Хилал вредним 3,6 милиона евра. Репрезентативац Аустралије је на Маракану стигао за 18 пута мању цифру, а имао је једну од кључних улога у пласману за Лигу шампиона. Довољно за констатацију да је Звезда у летњим месецима направила – бинго.

Архитекта Звездине игре Ненад Крстичић је искористио излазну клаузулу и отишао у АЕК (500.000 евра), а одређени новац приходован је од одласка Славољуба Срнића (Лас Палмас) и Немање Милића (БАТЕ Борисов). Они су збирно клубу донели 600.000 евра. Звездини приходи до овог тренутка износе 4.700.000 евра.

Дакле, највише је Милош Дегенек допринео томе да Црвена звезда не шкртари током зимске пијаце и доведе буквално све што је желела. Од пристиглих појачања само се високи нападач из Златибора Дејан Видић, плаћен 140.000 евра, може сматрати као улагање у будућности. Остали су дошлида одмах покажу квалитет или се привикну на захтеве клуба најкасније до европских квалификација које почињу у јулу.

Много се писало о трансферу Мирка Иванића. За креативног везисту је исплаћено 1,3 милиона евра, чиме је постао треће најскупље појачање у историји клуба. Одмах иза Такајукија Сузукија и Ричмонда Боаћија. Долазак бившег капитена Војводине појединци су протумачили као демонстрацију Звездине моћи, тим пре што Владан Милојевић има на располагању прегршт квалитетних везиста. Ипак, Иванић је био зицер који није могао да се испусти.

„Просто немамо право да не доведемо све најквалитетније домаће играче. То је наша обавеза. Сад је тренутак да направимо тим за Европу“, образложио је своју одлуку Звездан Терзић.

НИКАД ВЕЋЕ ПЛАТЕ

Звезда је обештећења у овом прелазном року потрошила нешто мање од два милиона евра. За тандем Вукановић-Вулић Крушевљанима ће бити испоручено 450.000 евра уз одређене проценте. Штопер Немања Милуновић је дошао као слободан играч и добио плату од 35.000 евра. Колико ће имати и Иванић. Нешто мање је добио Гајић.

Имају још један разлог за задовољство навијачи Црвене звезде. Уговоре са клубом продужили су Вујадин Савић, Филип Стојковић и Милан Павков, ускоро ће исто урадити и Милан Борјан. Неки од њих су добили повишице од 50 посто, док ће сјајни чувар мреже да дуплира примања у Љутице Богдана.

Звезда је повећала своје трошкове живота, никада у новијој историји није издвајала ни приближну суму за плате играчког кадра. Још једна цена успеха због које је црвено-белима потребан још један милионски трансфер.

Очекује се и да врло брзо црвено-бели реше питање Рашида Сумаиле и Кафуа. А можда је и Ебесилија. Плата некадашњег члана Лудогореца од 70.000 евра је велико оптерећење за клупску касу, али проблем је што он не жели са Маракане.

Извор: моззартспорт

Фото: Старспорт

Коментари / 0

Оставите коментар