ЕЛ: Милутинов и Мицић међу кандидатима за МВП-а!

Реномирани кошаркашки портал "Еурохоопс" сврстао је два српска играча међу кандидате за најкориснијег играча сезоне у Евролиги.

Кошарка 11.02.2019 | 22:51
ЕЛ: Милутинов и Мицић међу кандидатима за МВП-а!
Место међу кандидатима за МВП-ја заузели су плејмејкер Анадолу Ефеса Василије Мицић и центар Олимпијакоса Никола Милутинов.

Поменути портал је, током избора кандидата, у обзир узео играчеву статистику, успех тима, улогу играча у екипи, константност и способност да буде вођа.

На седмом месту трке за МВП нашао се плеј Панатинаикоса Ник Калатес, који је скупио 43 Јурохупсова поена – 9 за игру, 6 за успех екипе, 10 за улогу, 9 за константност, 9 за вођство. 

На шестој позицији нашао се управо Милутинов, који ове сезоне блиста у тиму Дејвида Блата на месту стартног центра. Он је Јурохупс задужио са 44 поена – 10 за игру, 8 за успех екипе, 9 за улогу и константност и 8 за вођство. 

После бившег играча Партизана на ред је дошао бивши играч Црвене звезде, Василије Мицић. Он је освојио такође 44 поена, али заузео место испред Николе. Василије је добио по 9 бодова за игру, успех екипе, улогу и константност, а 8 за улогу вође. 

На четвртој позицији нашао се некада успешни НБА играч Дерик ВИлијамс, који тренутно наступа за Бајерн Минхен Дејана Радоњића са 45 бодова, док је "бронзу" добио бек ЦСКА из Москве Нандо де Коло са истим бројем бодова. 

Према Јурохупсу на другом месту је бек Арманија из Милана Мајк Џејмс, којем су уделили 46 бодова, а тренутно први у трци за најкориснијег играча лиге је Јан Весели из Фенербахчеа са 47 бодова.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар