Посао комисије је утврдити истину

Директор Републичког центра за истраживање рата, ратних злочина и тражење несталих Милорад Којић рекао је да свима који су осудили формирање Комисије за истраживање страдања Срба у Сарајеву од 1991. до 1995. године и Комисије за истраживање страдања свих народа у сребреничкој регији у периоду од 1992. до 1995. године смета истина.

Република Српска 09.02.2019 | 12:01
Посао комисије је утврдити истину
"Посао комисија је да утврде истину и кога год она бољела, Влада Српске ће усвојити извјештај", рекао је Којић за "Глас Српске". 

Коментаришући оптужбе да је ово "покушај ревизионистичког приступа ономе што је већ недвосмислено утврђено", Којић је рекао да је ријеч о обрнутим тезама, јер је "у политичком Сарајеву истина утврђена 1996. године и од тада покушава да се наметне". 

"Међународни експетри и комисија биће независни у свом раду и они морају утврдити чињенице које ће бити предмет историјског изучавања", додао је Којић. 

(Глас Српске)

Коментари / 29

Оставите коментар
Name

Епистахије

09.02.2019 11:07

Влада РС је вец написала текст и нову " истину". Комисија треба само да стави своје потписе. Назалост нико на свијету неце ово ни погледати.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јоја

09.02.2019 14:09

Само да се опере 2..3..милиона. Све се зна.

Name

Кики

09.02.2019 15:05

Што би реко Зоран Кесић....Будала.

Name

Игипоп

09.02.2019 16:53

Твој посао је да ти примас плату сто дузе мозес. Серем ти се ја на твоју истину

Name

Др

09.02.2019 11:07

Посао комисије је да по потреби ствара националне тензије, да би Срби, Хрвати и Бошњаци заборавили да су опљачкани, обесправљени и понижени, односно да би њихови лидери могли без сметњи да наставе пљачку.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Да

09.02.2019 11:09

Нека комисија ради,и ето истине,поразавајуце це бити за оне који су прихватили извјестај због пара и функције на целу са Цавицем! Сада је прилика да се ствари слозе на бази релевантне и доказане документације у судским процесима и другим доказима!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Луу

09.02.2019 12:31

Па јел ти стварно вјерујес да су осудјени у Хаагу осудјени на основи лазних доказа?

Name

Ре

09.02.2019 15:15

Не,тузиластво их је теретило за злоцине из извјестаја али је суд утврдио знацајно мањи број зртава,тако да су на удару манипуланти који добро зиве на тудјој патњи и тузи.

Name

Будала као и ти

10.02.2019 02:42

Идиоте.И мала дјеца знају шта се десило.Комисија ће установити оно што им је речено да установе.Узет ће новце у износу који им је обећан.Отићи ће својим кућама,у своје земље а ти ћеш као добити неку истину,своју истину,упаковану онако како би ти жељео.Истину по жељи купца.

Name

Ре

10.02.2019 16:08

Овај везе нема,не зна јел посо ил и досо.Стико извјестај је преписане оптузнице хаског тузиластва кога је прихватио Цаавиц и та комисја,медјутим данас након изведених доказа на судовима,хаски суд је утврдио дупло мани број зртава,због тога треа ревизија извјестаја на бази непобитних,на суду доказаних цињеница.Тако да це бити брисани они стобсу зиви и на друге нацине приспјели на те спискове!

Name

Познавалац прилика

09.02.2019 11:11

Посао комисије узети накнаде и дневнице и на тај начин узмати лову од народа тј. плачкати народ константно на све могуће начине као и обично.

ОДГОВОРИТЕ
Name

реалан

09.02.2019 12:04

Задатак ове комисије је искљуциво да подигне медјунационалне тензије и да се у други план стави катастрофалан полозај градјана.И врапцима на грани је јасно да се истина мозе доказати само на судовима е не у некаквим резимским комисијама.Људи це покупити лову,јер нико не ради бесплатно,на крају це бити ујео вук магарца или магарац ујео вука,свеједно...

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЈА

09.02.2019 12:53

Доста висе васих лази и обмана. Видимо колико је вама стало и до зртава и до њихових потомака. Помозите и запослите дјецу погинулих бораца, немојте их газити а запосљавате своје партијске увлакаце. Вама треба национална хомогенизација да би вам фотеље биле сигурније, док ви отимате од дјеце тих истих зртава. Искреније и постеније би било да откријете убицу и налогодавца Давида, јел то сте дузни и обавезни нама и насој дјеци. Народу је јасан вас циљ, јер сто висе национализма и угрозености од других, у том је васа ф и теља сигурнија. ПРОВАЉЕНИ СТЕ!!!!

Name

Сале

09.02.2019 12:32

Само се бојим да и ова комисија неце послузити за прање пара, а не у сврху заиста праве истине.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дубровник

09.02.2019 12:48

"Међународни експетри и комисија биће независни у свом раду и они морају утврдити чињенице које ће бити предмет историјског изучавања" Наравно, у самом старту је уцињена грешка, "независна комисија" која це истразити страдање само једног народа у Сарајеву? Па коце закљуцке те комисије узети за озбиљно,кад та иста комисија признаје само једну зртву .

ОДГОВОРИТЕ
Name

Директ

09.02.2019 13:01

Ста би од оне комисије за Сарајево?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Д

09.02.2019 13:13

Само светри народа изабрати државу из које ће бити члан комисије и њихов скупни извјештај признати сви ма колико то било болно за некога .Сматрам да би могло бити болно за све некога више негога мање ,ал небитно једном са тим се мора ријешит ,овако ће опет имати свако своју истину

ОДГОВОРИТЕ
Name

децко

09.02.2019 13:13

Оцито је да никад нецемо оставити рат иза себе! Мени искрено ово није битно ни по којој основи! Као и вецини становниства РС!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Петар

09.02.2019 13:18

Ста ти није битно легендо? Није ти битно да се утврди истина колико је људи страдало у Сребреници или у Сарајеву? На страну то сто се са оваквом комисијом вјероватно неце утврдити ниста посебно али говорити да ти неке такве ствари нису битне...

Name

Д

09.02.2019 13:33

Теби мозда није битна,али народ у целој БиХ морају знати истину ,истина о свим догађајима у несретној БиХ мора се знати за мир и добробит свих народа

Name

МИМИ53

09.02.2019 14:39

Битно је утврдити истину и десавања око Сребренице у току цитавог рата , да се утврди ко поби онолике Србе,и који је то конацно број ,ко је кривац за њихова страдања ,Босњацком народу на неки нацин дата је сатисфакција пресудама Судова како домацих тако и медјународних,АЛИ КОГА ПРЕСУДИТИ ЗА УБИСТВА СРБА НА ТОМ ПОДРУЦЈУ ;КОЈЕ СЕ ТАКОДЈЕ МЈЕРЕ ХИЉАДАМА. Реалан сам и добронамјеран цовјек и сматрам да нам свима треба ИСТИНА ,посебно породицама побијених СВИХ особа.

Name

децко

09.02.2019 14:53

Све док год се не састану Додик, Дзаферовиц и Цовиц и не формирају једну дрзавну комисију с којом би у сарадњи они усагласили ставове и цињенице о рату и написали заједницку историју хисторију повијест гдје би било максимално неутрално и реално описано ста се и како десило без навода да су Срби злоцинци, Босњаци издајницки остаци Турака (цитај потурице) и хрвати Ватиканско -латинска камењарска племена, ова комисија као и све остало сто раде слузице искљуциво за поткусуривање са другим народима и то неце донијети помирење, вец распламсавање националних страсти како се не бисмо посветили битним стварима! То су зртве Вукелиц, Арбутина, Драгоцевиц, куповина папака, пропаст и продаје предузеца, крадја новца и намијестање тендера... Остајем при свом ставу... не занима ме ста је било у рату! То је било прије готово 30 година и морамо ици даље, јер сви су испред нас и напредују, а ми не мицемо јер затварамо оци пред битнијим стварима.

Name

Тито

09.02.2019 14:12

У Сарајеву је висе срба побијено него босњака у Сребреници. Истина мора изадји на видјело, зато се боји медјународна заједница и политицка клика из Сарајева. До краја це се борити да комисија не обави посо. Ко це онда одговарати за 6650 срба Несталих у Сарајеву.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

09.02.2019 21:42

Под хитно мијењај дилера...

Name

Идемо у пропаст

09.02.2019 14:12

Аман људи па кога уопсте интересује истина о Сребреници,и о свим другим "Сребреницама" на овом простору .Европа и свијет (сем појединих) су вец знали резултате"истине" тако да им ово слузи само као подизање тензија медју ово мало старих људи сто оста на овим просторима.Пијетет и покој СВИМ ЗРТВАМА ,свих нација и вјера, а ми гледајмо како даље у овој од домацих опљацканој земљи .Људско зло се мозе контролисати ,али материјално проклетство никако ,и данас су нам за вратом група не зајазљивих "водја"који це нас дефинитивно докусурити

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре Да

09.02.2019 14:14

Зар стварно мислиш да ће комисија_предобро плаћена направити извјештај којим би сви били задовољни.Поплитко размишллаш јер ће се извјештај сигурно косити са ставовима Трибунала који је судска инстанца/УН_а и његове одлуке су прихваћене од већине земаља.Ако ово Додик ради по упутама Руса,онда сигурно се може очекивати значајнија реакција Бошњака и дијела међународне заједнице.Веома је интересантно да је више Срба ?страдало у олуји и да то Додик и непомиње.Момче буди сигуран да ће РС дати велике паре,а да то неће имати ефектса осим што ће Додик развлачећи памет свом народу остајати на власти.Смијо бих се кладити да је ивјештај већ скоро готов,а да ће га ови странци још мало дотјерати и бит ће објављен пред локалне изборе.Ето продужења диктатуре,

ОДГОВОРИТЕ
Name

Маркетинг СНСД

09.02.2019 18:49

Све је то Бајун маркетинг. Сто нису до сада ниста урадили по том питању. А неће ни сада. Бас Бају једе брига кога ће тужилаштво Бих и Суд Бих оптужити и осудити. Њима су битне њихове фотеље а за борце из ктадзбинског рата их је брига као за прослогодис ји снијег!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Рајвоса

09.02.2019 20:09

Како год, злоцин и одговорност тадасњег политицког и војног руководства рс-а, те егзекутора, ова комисија не мозе опрати. Људи су звјерски поубијани, изврсене су МАСОВНЕ егзекуције и то не мозе висе нико избрисати. Никоме се не поновило!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Будала као и ти

10.02.2019 02:32

Чим кажу комисија, одмах ме занима колико кошта то задовољство.А уз то не ради,не вриједи,не користи ничему.Да ми је у неку комисију макар ђаба.За јабуке игорове рецимо.

ОДГОВОРИТЕ