Пешић, након шест мјесеци, ''побјегао'' из Саудијске Арабије!

Са Блиског на Далеки исток! Пријовић "отерао" Пешића у Кореју! У саудијском Ал Итихаду није било места за двојицу српских нападача. . .

Фудбал 08.02.2019 | 19:45
Пешић, након шест мјесеци, ''побјегао'' из Саудијске Арабије!
Александар Пешић (26), прошле сезоне најбољи стрелац Суперлиге Србије, после само шест месеци у Саудијској Арабији сели се на Далеки исток!

Некадашњи нападач Црвене звезде, Тулуза и Јагодине позајмљен је корејском Сеулу, у коме би требало да остане до лета 2020. године.

Пешића је Ал Итихад летос купио за четири милиона евра, али је убрзо постао вишак, након још "јачег" трансфера Александра Пријовића, за кога је Паоку исплаћено 10 милиона евра на име обештећења.

Током једне полусезоне у Ал Итихаду, Александар Пешић је на 11 утакмица домаћег првенства постигао само један погодак, док је Звездиној последњој титули допринео са 25 голова на 35 наступа.

На клупи поменутог саудијског клуба седи бивши селектор Хрватске Славен Билић.

Блистао је у Црвеној звезди и после сезоне у којој је на 35 суперлигашких утакмица постигао 25 голова и наместио још 17 (!) себи донео 4.200.000 евра вредан трансфер у Ал Итихад. Али врло брзо је Александар Пешићсхватио да Саудијска Арабија није за њега, па је после гола и асистенције за шест месеци у Џеди брже боље победао.

Нови клуб 26-годишњег нападача биће Сеул, који је са Ал Итихадом договорио позајмицу од 18 месеци уз право откупа на лето 2020. године. Пешићев уговор са Ал Итихадом иначе истиче 2021. године.

Међутим, већ овог лета постало је јасно да се он  тамо неће задржати. Чим је саудијски великан истресао 10.000.000 евра како би ПАОК-у исплатио обештећење за Александра Пријовића, приде српском репрезентативцу за уговор на четири и по сезоне гарантовао 27.000.000 који би са све бонусима могли да нарасту и на нестварних 40.000.000, постало је јасно да ће Пешић  напустити Ал Итихад.

Сада је само потврђено где ће.

Извор: моззартспорт/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар