Оџу и Пејџу због Купа српски пасоши!

"Спортски журнал" сазнаје да ће по један страни кошаркаш Црвене звезде и Партизана у наредних неколико дана постати држављанин Србије.

Кошарка 11.02.2019 | 14:45
Оџу и Пејџу због Купа српски пасоши!
Црвена звезда и Партизан ове сезоне имају у својим редовима по шесторицу странаца. С обзиром на то да прописи Кошаркашког савеза Србије дозвољавају да за домаћа такмичења буду лиценцирана највише четири странца, "вечити" ривали су се пред финални турнир Купа Радивоја Кораћа нашли у проблему.

Милан Томић и Андреа Тринкијери требало је да одлуче које двојице ће се "одрећи" пред пут у Ниш, што уопште не би било лако, јер осим Амара Гегића у Партизану, сви странци имају велику минутажу и значајне улоге у тиму.

Ипак, у последњем тренутку је пронађено "креативно" решење - да се тренери не "муче", а и да не "трпи" игра, самим тим и гледаоци.

Како пише "Спортски журнал", српске пасоше ће у наредних неколико дана добити Американац нигеријског порекла Мајкл Оџо и његов земљак у ривалском табору, Маркус Пејџ, који ће тако кренути стопама раније натурализованих Демаркуса Нелсона, Чарлса Џенкинса, Дилана Ениса, Адина Врапца...

Тренер Партизана Андреа Тринкијери после тога ће "99,9 одсто" изоставити Гегића (Босна и Херцеговина), док ће његовом колеги Томићу задатак бити тежи.

Остаје да се види да ли ће ван конкуренције за Куп остати Маик Цирбес (Немачка), који је због лоше форме пропустио неколико утакмица у последње време, или неко други.

Подсећамо да црвено-бели од странаца имају још Џоа Регленда (САД), Билија Берона (САД), Стратоса Перпероглуа (Грчка) и Мохамеда Фајеа (Сенегал), а црно-бели Џока Лендејла (Аустралија), Алексеја Николића (Словенија), Банџу Сија (Француска/Сенегал) и Алекса Ренфроа (САД).

Бранилац трофеја Партизан се у четвртфиналу састаје са Новим Пазаром 14. фебруара, док ће Звезда дан касније одмерити снаге са Динамиком. Сусрет "вечитих" могућ је тек у финалу.

Занимљиво је да више од четири странца има и Мега Бемаx, чији тренер Дејан Милојевић због повреде Адама Мококе (Француска) можда неће морати да бира прекобројног. Розе-плави дрес носе још Огњен Чарапић (Црна Гора), Зоран Николић (Црна Гора), Филип Станић (Немачка) и Един Атић (Босна и Херцеговина).

Мање од седам дана остало је до почетка тринаестог издања Купа Радивоја Кораћа, а у редовима два највећа српска клуба дуже време траје дилема - кога отписати са листе пријављених играча? Оба београдска састава имају по шесторицу легионара, а по правилнику КСС само четворица странаца може да се пријави по тиму. Зато ће се на Малом Калемегдану и у Хумској 1 ухватити да стару сламку и натурализовати Мајкла Оџа с једне и Маркуса Пејџа с друге стране, јавља Спортски Журнал. 

Како се истиче, Црвена звезда и Партизан тако ће решити велике дилеме, с тим што ће на обе стране остати по један странац вишка. Српски шампион у својим редовима има још Мајка Цирбеса, Мохамеда Фајеа, Билија Берона, Џоа Регланда и Стратоса Перпероглуа, док бранилац Жућкове левице на располагању држи Алексеја Николића, Џока Лендејла, Банџу Сија, Алекса Ренфроа и Амара Гегића. Дакле, до понедељка у подне клубови ће морати да реше то питање. 

Црвена звезда вероватно неће имати недоумицу, пошто је последњих седмица Мајка Цирбеса већ брисала из састава и слала га на индивидуални рад због слабе форме и најреалније је да Немац буде тај играч вишка, док у редовима црно-белих гледајући минутажу Амар Гегић ће вероватно бити вишак. 

Подсетимо, Црвена звезда је последњих година натурализовала Чарлса Џенкинса, Дилана Ениса и Демаркуса Нелсона. 

Извор: мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар