Још једна несрећа у "Делта планет"

Владо Згоњанин (54) из Новог Града, који је радио на градилишту тржног центра "Делта планет" у Бањалуци, данас је задобио тешке повреде главе приликом испитивања притиска у цијевима на систему противпожарне заштите.

Република Српска 07.02.2019 | 21:26
Још једна несрећа у "Делта планет"
Како сазнајемо, у питању је радник предузећа "Неw Санатрон" из Новог Града, које је подизвођач радова.

Он је повријеђен око девет часова, када је у подрумским просторијама тестиран систем.

Незванично, радника је ударио вентил који је пукао због великог притиска и одбацио га на под, усљед чега је задобио повреде.

Бањалучка Хитна помоћ повријеђеног радника затекла је без свијести те га збринула и санитетским возилом транспортовала у Ургентни центар УКЦ РС.

Из УКЦ-а је саопштено да је пацијент задобио тежу повреду главе, па су све даље прогнозе у вези с његовим здравственим стањем преурањене.

"Пацијент В.З. довезен је с преломима костију лобање и повредом мозга. Урађен је оперативни захват, а све даље прогнозе у вези с његовим здравственим стањем су преурањене", рекли су у овој здравственој установи.

Не наводећи име повријеђеног радника, у бањалучкој Полицијској управи потврдили су да је дошло до несреће у подрумским просторијама "Делта планета" приликом испитивања притиска у систему цијеви те да је полиција обезбиједила мјесто и извршила увиђај на градилишту, које се налази у Булевару српске војске.

На градилишту тржног центра "Делта планет", који би требало да буде отворен крајем марта, данас је владао мук.

Радници су нијемо одмахивали главом видно потресени због незгоде која се десила, у нади да ће њихов повријеђени колега бити добро.

На овом градилишту свакодневно циркулише више стотина радника.

Подсјећамо да је и прије неколико дана на овом градилишту један радник предузећа "Нискоградња" сломио ногу након пуцања табле на којој је стајао.

Још једна несрећа у којој је угашен живот догодила се у августу прошле године, када је Раденко Обрадовић (53) из Кнежева, радник "Маxмаре", пао с крова и погинуо.

(Независне)

Коментари / 6

Оставите коментар
Name

Директ

07.02.2019 21:06

А надлезних инспекцијских органа "наравно" нема. Презаузети су малтретирањем малих привредника.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дх

07.02.2019 22:03

ИМАЛИ.ТУ.НАДЛЕЗНЕ.ИНСПЕКЦИЈЕ.И.РАДЕЛИ.ОНИ.УОПСТЕ.СВОЈ.ПОСАО.БОЗЕ.САЦУВАЈ.ЈАДАН.ЦОВЈЕК.

ОДГОВОРИТЕ
Name

гастарбеитер

07.02.2019 22:32

Залосно је то све али мисмо свастароси и импровизери све наводно уцимо а ниста незнамо.Гдје су инспектори или које то одговоран? Кад се само баци поглед на насе градјевине није ни цудо сто се јос висе не деси, Немамо заккона немамо дрзаве немамо ниста и трљај даље. Радити треба тако да вама немозе нико да приговори да сте криви или да ви за несто одговарате,

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јаффа

08.02.2019 07:02

Проклети објекат изгледа! Жао ми што страдаше недужни.

ОДГОВОРИТЕ
Name

...

08.02.2019 11:41

Нејасно зашто се „правац истраге ка новцу пребаченом и опраном преко кипарских рачуна“ затвара када је испитивање тих финансијских токова важно и због предистражних поступака који се воде против власника Делта холдинга Мирослава Мишковића.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мисирац

08.02.2019 13:45

Ја јел узмем чекић у руке ето инспекције....

ОДГОВОРИТЕ