"Доктор" Роси задовољан Јамахом...

Почели добро, али морамо бити бољи! Возач Јамахе, Валентино Роси, задовољан је изгледом свог мотоцикла пред почетак нове сезоне.

Остали спортови 10.02.2019 | 14:30
"Доктор" Роси задовољан Јамахом...
Роси почиње своју 24. сезону као професионални мотоциклиста, а у Сепангу (Малезија) је на првом тренингу имао шесто најбрже време.

Популарни "Доктор" је у Хересу и Валенсији одрадио тестирања за наредну сезону и Јамаха је представила два прототипа мотора за 2019. годину.

Иако су из Јамахе рекли да им је остало још неколико делова на мотору да договоре, Роси је рекао да у Малезији имају само један прототип.

"Имамо само један тип мотора на тесту, јер смо имали неколико конфигурација, али је Јамаха донела само једну", рекао је Роси, "Задовољан сам избором. Између ова два нема превише разлике, а и мотор није тако лош".

Јамаха је испунила жељу ускоро четрдесетогодишњем Росију, као и млађем Маверику Вињалесу и рекло би се да су за сад прилично задовољни.

"У Валенсији и Хересу смо радили на неким мањим стварима, док ћемо сада, овде, радити на неким већим, важнијим".

Такође је потврдио да очекује ову верзију мотора када сезона почне.

"Искрено, имамо овај један мотор и мање више смо одлучили да ћемо се с њим и тркати",рекао је Италијан и додао, "Срећан сам што сви у тиму размишљамо исто. Сложили смо се око слабих тачака мотора и сада радимо на томе да све то исправимо".

Чувени број 46 жељан је да се врати на победнички колосек, а приоритет ће бити да поправи перформас Јамахе на истрошеним пнеуматицима како би се поправио и сегмент чувања пнеуматика.

"Покушали смо нешто како бисмо подигли перформанс на неки виши ниво. Све заједно, мотор, електроника, шасија, радимо на свему како бисмо унапредили времена на новим и истрошеним гумама. Када нас упоредите са осталим момцима уопште нисмо лоши. Ако мене питате, почели смо добро, али морамо бити још бољи", закључио је Роси.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар