Интервју: Боаћи вратио фризуру због голова!

Хоћу победу у дербију! Због чега својевремено није отишао у Шпанију. . .

Фудбал 07.02.2019 | 21:50
Интервју: Боаћи вратио фризуру због голова!
Без обзира што је био уморан и мокар од зноја после тек завршеног тренинга, Ричмонд Боаћи није скидао осмех са лица током разговора са групом новинара у Анталији, где фудбалери Црвене звезде приводе крају припреме за пролећни део сезоне.

По обичају је био врло расположен и отворен за причу, а открио нам је и неке занимљивости ван фудбалског терена.

На пример, зашто се недавно ошишао, да има свој музички студио у родној Акри, зашто је на припремама сам у соби, која му је омиљена српска песма, где највише воли да излази у Београду...

Кренимо, ипак, од спортских тема.

За почетак, анегдота како је уопште Ричмонд Боаћи први пут стигао у Црвену звезду, из италијанске Латине крајем јануара 2017, одбивши понуду из Шпаније.

"Мама ми је рекла да идем у Звезду, а брат да размислим, али сам му рекао да не желим у Шпанију због високог пореза. Знао сам и да Звезда увек игра нападачки". 

Шта се променило у односу на пре годину дана, када си такође био са Звездом на припремама у Анталији?

"Сада сам потпуно спреман, пошто сам тада имао проблема са повредама, али сам у суштини онај исти играч и човек ког сте имали прилику да упознате".

Повреде су те мучиле и током првог дела сезоне, да ли су оне сада прошлост?

"Све је у реду, сада сам спреман".

Значи, можемо да очекујемо више голова на пролеће? (у досадашњих 11 утакмица - осам у Суперлиги и три у Лиги шампиона - био је стрелац шест пута, све у првенству). 

"Биће их ове године".

Можемо ли да их очекујемо у "вечитом дербију" који је ускоро (27. фебруар)?

"Увек се трудим да им дам барем један. А, мислим да ћемо овај пут и да победимо. Заправо, уверен сам".

"МИЛИЈАШ И ГОБЕЉА МИ ПРАВЕ ПРОБЛЕМЕ"

Убрзо по доласку на припреме у Турској, Ричмонд Боаћи је 28. јануара прославио 26. рођендан. Од саиграча је добио торту. 

"Гобељић, Савић и Џуле (Жуле - Филип Стојковић) су дошли код мене у собу, да ме узнемиравају. Чак су ми и певали, Милијаш и Гобеља стално то раде. Праве ми проблеме", испричао је Боаћи са великим осмехом на лицу.

Колико си задовољан учинком на актуелним припремама?

"Сви добро знају како играм када сам спреман. Повреде сада нема и спреман сам. Против Партизана још нисам победио. Била су два ремија и један пораз, али сада морамо да их победимо. И онда ћу моћи да кажем, урадио сам све што је требало у Звезди".

Ако победите Партизан, да ли ће првенство бити решено?

"Када гледам понашање саиграча и тренера, њихов менталитет, знам да ћемо да будемо озбиљни у свакој утакмици. Ако победимо Партизан, морамо и остале. Не сме да буде изненађење".

Да ли си изненађен што је Раднички из Ниша други на табели, пошто се у српском фудбалу увек води шампионска трка само између Звезде и Партизана.

"Не. Сваки клуб, био и на лошијој позицији, ако се труди, ако улаже напор, то није изненађење... Због тога је наш тренер Милојевић фантастичан. У свакој утакмици је максимално озбиљан, јер желимо да освојимо првенство".

Може ли Звезда поново у Лигу шампиона?

"Увек! Видим када одем у град, људи се смеју, хоће да се сликају са мном... Воле те и када видим колико су срећни због тога, верујем да можемо опет да играмо тамо".

ЗВЕЗДА БИ БИЛА ШАМПИОН У КИНИ 

Како је било у Кини?

"Свака земља има специфичности. Било ми је добро тамо, али позив да се вратим у Звезду и Србију нисам могао да одбијем. Србија је моја 'друга кућа', после родне Гане. Осећам се добро јер сам се вратио".

Какав се фудбал игра у Кини?

"Другачије је. У Звезди играмо офанзивније, тамо се не игра толико нападачки. У Звезди увек идемо на гол... Али, све у свему било је добро".

Каква би Звезда била у тамошњој лиги?

"Била би на врху табеле, верујем да би била шампион".

ФРИМПОНГ КАО БРАТ

По повратку у Звезду, Боаћи није затекао Абрахама Фримпонга који је у међувремену прешао у Ференцварош из Будимпеште, али и даље одржавају контакт. 

"Наравно. Он ми је као брат, познајемо се одавно. Играли смо заједно када смо били мали. Он је сада у Мађарској, а недавно смо се видели у Гани. Вероватно ћу да искористим када будем имао слободне дане у Београду да одем до њега".

Репрезентација Гане?

"Имам свој мото: ако ме позову, веома сам срећан, ако ме не зову, опет сам срећан. Ако дајете голове и сви то знају, а не зову вас, нема бриге. Јер како Бог одреди, одредио је. Имамо много нападача и дешава се да неког другог позову. Некада се деси да и мене позову. Мој главни циљ је да играм добро у Европи".

Сан је сигурно учешће на Светском првенству?

"То је сан сваког фудбалера. И због тога радим све да бих напредовао у каријери. Увек се максимално трудим и у репрезентацији и у клубу. Гана се квалификовала за предстојећи Афрички куп нација (у јуну у Египту) и мислим да бих морао да будем тамо, јер Гана тренутно нема много нападача у форми".

На Афричком купу нација - уколико Камерун буде суспендован - могућа је утакмица и са Коморима, против клупског саиграча Бена?

"Зна он да ћу да га победим, зна да смо бољи... Волим ја њега, али победићемо". 

О ОСТАНКУ ЋЕ ОДЛУЧИТИ БОГ И РУКОВОДСТВО ЗВЕЗДЕ 

АКН 2019. ће бити одигран у јуну, тако да се неће преклопити са квалификацијама за европска клупска такмичења, у којима би - ако не буде продат - Боаћи требало да помогне црвено-белима.

"О томе ће одлучити Бог и руководство Црвене звезде - директор Терзић, председник Мијаиловић...".

Инострани фудбалери у Србији углавном тешко подносе зиму. Бен је рекао да се није навикао, а Боаћи?

"И ја не волим зиму. Београд је невероватан, али када је хладно уопште не излазим. У неколико прошлих месеци само сам два пута изашао напоље, ван клупских обавеза. У Гани је преко 30-35 степени. И онда на минус у Србији".

Бен је недавно открио да Ричмонд Боаћи има добар музички укус.

"Волим музику. Кад год сам у соби са Беном и Ебисилијом, пуштамо музику. То је нека врста афричке поп музике.

Ко боље пева, Бен или Боаћи?

"Ја! И то сви у клубу знају. То стварно волим. Код куће у Акри имам студио у којем певам и правим музику. То је за моју душу и уживање".

Знаш ли неку песму на српском?

"Знам једну, мислим да се зове 'Адриана', али не знам текст".

Можда, као Роналдињо, после фудбалске каријере и Ричмонд Боаћи сними музички албум?

"Нееее. Знам да певам, али је на српском тешко".

Кроз своје изјаве увек се захваљујеш Богу и веома си посвећен религији, да ли је и повратак у Звезду знак Божије воље?

БЕЗ ЦИМЕРА ЗБОГ МОЛИТВЕ

"Сам сам у соби. Ноћу се молим и онда не желим неком да сметам. Тада ми је потребан и мир, за молитву".

"За мене је све што радим његова воља. Ако сам ја негде, то је зато што је то Божија воља. Када је желео да будем у Кини, отишао сам на шест месеци. У животу не жалим ни за чим. Тако живим свој живот, каква год да је његова одлука. Захвалан сам на томе".

Којој цркви припадаш?

"Хришћанској. Знам да су цркве у Србији православне, али ја могу да идем у било коју цркву, јер није ствар у месту, већ у вери. Све је у срцу".

Како проводиш слободно време у Анталији?

"Тренутно читам књигу о Пелеу, али посебно волим филмове.

Омиљени глумац?

"Дензел Вошингтон! Волим сваки филм у којем глуми. Он те учи и о животу, није само глумац. Он ми је инспирација".

Да ли си гледао неки српски филм?

"Јесам једном. Био је добар, не могу да се сетим наслова... Старији је, радња је планирање неке пљачке. Главни лик је веома паметан и он шаље људе у пљачку". 

И НАВИЈАЧИ ПАРТИЗАНА ТРАЖЕ ДА СЕ СЛИКАЈУ 

Омиљено место за излазак у Београду?

"Два-три кафића или биоскопи. Када ми дође брат, обавезно одемо у 'Ушће' или 'Делта Сити'. Гледамо 4Д филмове, ставимо наочаре и уживамо...".

Да ли те пролазници препознају и траже да се сликају?

"Да. Мада, некада ми не приђу одмах. Нису сигурни да ли сам то ја, због другачије фризуре.. Фризура ми је сада опет оваква, јер сам је имао и када сам први пут дошао у Звезду. Дао сам тада много голова и сада сам рекао себи 'мораш да изгледаш као стари Боаћи".

Да ли су људи у Београду пријатељски настројени?

"Једна од најбољих земаља у којој сам био! И када остарим, никада нећу да заборавим Србију".

Да ли се некада неки навијач Партизана сликао са вама?

"Када ме виде, неки од њих ми кажу да не воле Звезду, али им се свиђа како играм. Онда се неки и сликају".

"Обични изговарам на енглеском, али морам да знам име свог клуба. У Гани је тешко да изговоре Црвена звезда, али захваљући мени, сада имамо много навијача тамо".

Да ли им често носиш дресове?

"Наравно. Сада има много људи који носе моје дресове. Некада носе и дресове саиграча. Једном ме је брат питао откуд Џулетов (Жуле - Филип Стојковић) дрес у Акри, пошто је видео да га неко носи на улици", у свом стилу, са осмехом, завршио је Ричмонд Боаћи овај интервју.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар