Дивац повукао озбиљан потез и шокирао Тексас!

Генерални менаџер Сакраменто Кингса, Владе Дивац, био је вредан протекле ноћи и додатно ојачао своју екипу у трци за плеј-оф.

Кошарка 07.02.2019 | 17:45
Дивац повукао озбиљан потез и шокирао Тексас!
Сакраменто Кингси су били прилично активни пред завршетак "прелазног рока" и учествовали су у два велика трејда.

У центру пажње је био договор Кингса и Далас Меверикса по којем је нови "краљ" постао Херисон Барнс.

Дивац је дао Џастина Џексона и Зека Рендолфа за играча који ће значајно да повећа шансе Кингса у борби за доигравање. 

Барнс ове сезоне просечно бележи 17,7 поена, 4,2 скокова и 1,3 асистенција. Он је вероватно био највише изненађен овим трејдом јер је за њега сазнао усред утакмцие!

Ветеран Рендолф ове сезоне нема ни један једини наступ за Сакраменто, а како тренутно ствари стоје, Далас ће договорити откуп уговора са њим, па ће популарни "Зи Бо" у наредних неколико дана постати слободан агент. 

Џексон је неко ко ће се очигледно задржати у Даласу, студирао је на престижном универзитету Северна Каролина, а поседује одличан шут за три поена и биће корисно оружје са клупе за тренера Даласа, Рика Карлајла. 

Кингси намеравају да задрже Барнса на дуже време, а момак који је својевремено изабран са седме позиције на драфту од стране Голден Стејт Вориорса може лако да постане лидер младе екипе из престонице Калифорније.

У међувремену, Дивац је направио још један трејд у којем су учествовала не два, него три тима. 

Сакраменто је размену направио са Хјустон Рокитсима и Кливленд Кавалирсима. Кингси су Имана Шамперта послали у Хјустон, а за узврат су добили Алека Буркса. 

С друге странем Хјустон је поред Шамперта добио још Вејда Болдвина и Ника Стаускаса, док је Кливленд приходовао Брендона Најта, Маркиза Криса и заштићени пик прве рунде.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар