Повреда Вола иницирала занимљив трејд!

Вашингтон Визардси и Чикаго Булси направили су велику размену играча последњег дана рока за трејдове у НБА лиги.

Кошарка 07.02.2019 | 17:15
Повреда Вола иницирала занимљив трејд!
Чикаго је добио Отоа Портера Јуниора, док су у Вашингтон стигли Боби Портис и Џабари Паркер.

Након бизарне повреде Џона Вола, због које ће паузирати годину дана, Вашингтон је решио да мало разбије језгро младих играча.

Портер је трејдован пред утакмицу са Милвокијем, а играчи су били шокирани када је главни тренер, Скот Брукс, рекао да је Ото Протер склоњен из стартне петорке по налогу генералног менаџера, Ернија Грунфелда. 

Овим трејдом Портер постаје најплаћенији играч Булса. Наиме, он зарађује 26 милиона долара годишње и чисто да подсетимо да је пред почетак сезоне 2017/2018 поред понуде Вашингтона имао и понуду Бруклина за потписивање максималног уговора. 

У граду Чикагу, само је један спортиста плаћенији од Портера – бејзбол играч, Џон Лестер.

Што се тиче Визардса, добили су сјајног крилног играча у виду Паркера. Паркер је стигао у Чикаго као слободан играч, а претходно је био члан Милвоки Бакса. 

За његов потпис Булси су издвојили 20 милиона долара годишње и имали су опцију да га задрже и наредне сезоне (популарни теам оптион). 

Прва звезда Чикаго Булса, Зек Левин, разочаран је оваквим исходом пошто су Џабари Паркер и он били изузетно блиски.

"То је ужасно. Био ми је најбољи другар у екипи. Џабари и ја смо константно разговарали и баш ми је криво што се ствари нису одвиле онако како је он желео. Он је дете града Чикага, стварно није фер да на овај начин заврши играње у Булсима. Али тако ствари стоје у НБА", рекао је Левин. 

Бобију Портису истиче уговор за неколико месеци, тако да ће на лето бити слободан агент, али са рестрикцијама. То даље имплицира да ће Визардси моћи да изједначе сваку понуду коју Портис буде добио и тако га задрже у свом ростеру. 

Ове сезоне Портис бележи око 14 поена, на само 22 одигране утакмице за Булсе током ове сезоне.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар