„Гардијан“ уврстио Београд у најбољих пет прољећних дестинација

Заменик градоначелника Београда Горан Весић рекао је да је британски лист „Гардијан“ објавио пет дестинација у Европи које треба посетити, а једна од њих је Београд.

Занимљивости 06.02.2019 | 10:13
„Гардијан“ уврстио Београд у најбољих пет прољећних дестинација
Весић је новинарима у Старом двору рекао да то показује колико се Београд мења и напредује.

 Навео је да Гардијан пише да је Београд значајно ојачао своју културну понуду, односно да су поново отворена два музеја – Музеј савремене уметности и Народни музеј.

„Ти музеји су били затворени десетак година уназад и Александар Вучић је приликом избора за премијера 2014. године био први премијер који је у свој програм ставио да ће ти музеји бити обновљени и отворени“, нагласио је Весић.

Према његовим речима, план је да се, између осталог, и стара електрична централа на Дорћолу претвори у Музеј Николе Тесле.

„Имамо читав низ планова када је у питању култура, тако да се надам да ће бити још оваквих текстова о Београду“, додао је Весић.

Весић је данас у Старом двору присуствовао отварању изложбе 25 радова који су учествовали на недавно завршеном међународном урбанистичко-архитектонском конкурсу за подручје Савског трга и сквера на углу Карађорђеве и Травничке улице, међу којима је и победничко решење ауторског тима из Мадрида.

РТС
фото:интернет

Коментари / 0

Оставите коментар