Пукла трансфер бомба: Иванић је Звездин за 1.300.000 евра!

Иванић Звездин за 1. 300. 000! Данас на прегледима. . .  Више од годину дана трајала је "потера" која би требало данас да буде успешно завршена.  Сви детаљи трансфера…

Фудбал 06.02.2019 | 10:15
Пукла трансфер бомба: Иванић је Звездин за 1.300.000 евра!
Дуго је трајала жеља Црвене звезде да ангажује Мирка Иванића, а коначно се остварила.

Сјајни 25-годишњи везиста постаће фудбалер црвено-белих, пошто је БАТЕ Борисов пристао да га прода за, по сазнањима МОНДА, 1.300.000 евра.

Иванић ће данас из Анталије пут Београда на лекарске прегледе и, ако све прође очекивано, постаће други фудбалер белоруског шампиона који је ове зиме стигао у Звезду, пошто је почетком прелазног рока дошао штопер Немања Милуновић, док је у супротном смеру - из Звезде у БАТЕ - отишао Немања Милић.

Уговор ће потписати на три и по године.

Иванић стиже из тренажног процеса, јер је клуб из Борисова такође на припремама у Анталији, као и црвено-бели, па је могуће да заигра већ у првом колу пролећног дела Суперлиге, 16. фебруара против Војводине, чији је раније био капитен.



Трансфер бомба је пукла на Маракани, Црвена звезда је у ноћи између понедељка и уторка завршила највеће појачање ове зиме.

Мирко Иванић је нови фудбалер Звезде!

Коначно, након две године јурњаве и неколико понуда, спортски сектор клуба са Маракане је успео да реализује своју највећу жељу. Црногорски репрезентативац стиже из БАТЕ Борисова у трансферу вредном 1.300.000 евра колико ће припасти Белорусима, сазнаје МОЗЗАРТ Спорт. Црвена звезда ће поменуто обештећење исплатити у три полугодишње рате.

Чинило се у једном тренутку да су преговори између два клуба запали у ћорсокак, односно да и овог прелазног рока Звезда неће успети да упеца дугогодишњу жељу. Белоруси су инсистирали на обештећењу од 1,7 милиона евра, црвено-бели нису били спремни за толики финансијски ризик. Челници са Маракане, ипак, нису осустајали. Њихов оптимизам хранио је податак да је Иванић желео да у овом прелазном року напусти Борисов, односно да се заситио играња у Белорусији, без обзира на то што би у БАТЕ-у играо у шеснаестини финала Лига Европе против Арсенала. Звезда је имала договор са креативним везистом у џепу и није одустајало. 

Преокрет се десио у понедељак вече, нешто после 22 сата по српском времену када су Белоруси прихватили да спусте цену. Преговарало се само о динамици исплате, а податак да је трансфер близу реализације је подгрејао и поздрав Мирка Иванића са играчима БАТЕ Борисова. 

Иванић је синоћ напустио тренинг камп БАТЕ Борисова у Анталији, поздравио се са саиграчима и упутио се у Београд на лекарске прегледе после којих ће уследити потпис уговора и званична промоција. Везиста ће са Црвеном звездом потписати уговор на три и по године са месечним примањима у висини од 35.000 евра, сазнаје МОЗЗАРТ Спорт.

Иванић је Звездина дугогодишња жеља, али и Партизанова. Као играч Војводине је у јануару 2016. био на корак од преласка у Партизан, али је ипак отишао у БАТЕ Борисов као најскупљи играч у историји белоруског фудбала за обештећење од 1.000.000 евра. А онда почиње Звездина опсесија црногорским репрезентативцем... 

У јесен 2017. Звезда је послала прву понуду у Белорусију вредну 1.000.000 евра, али су БАТЕ и играч одолевали. Белоруски клуб је тада тражио 2.000.000 евра за свог најбољег играча. Убрзо је Иванић потписао нови уговор са Белорусима и изгледало је да је Звезда пропустила своју шансу. Али директорски тандем Терзић - Мркела није одустајао и месецима је правио притисак и стезао обруч око Иванића. Ове зиме је Звезда кренула свим силама на најбољег играча БАТЕ Борисова који је тражио 1.700.000 евра за обештећење, али је на крају пристао да мало спусти цену. 

ФК ЦРВЕНА ЗВЕЗДА ПРЕЛАЗНИ РОК, ЈАНУАР 2019.

Дошли: Немања Милуновић (БАТЕ Борисов), Милош Вулић (Напредак), Дејан Видић(Златибор), Алекса Вукановић (Напредак), Ерик Јирка* (Спартак Трнава), Милан Гајић(Бордо).

Отишли: Ненад Крстичић (АЕК), Немања Милић (БАТЕ Борисов), Милош Дегенек (Ал Хилал), Никола Стојиљковић (Мајорка), Дејан Мелег (Левадијакос, позајмица), Славољуб Срнић (Лас Палмас), Дејан Видић (Земун, позајмица).

*напомена: Јирка је купљен летос, али је остављен на позајмицу Спартаку из Трнаве.

Извор: Б92/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар