Тринкијери: Пропуштена прилика за учење!

Тренер Партизана незадовољан слабом енергијом екипе у последњој утакмици у оквиру Топ 16 фазе Еврокупа.

Кошарка 06.02.2019 | 14:45
Тринкијери: Пропуштена прилика за учење!
Андреа Тринкијери критиковао је игру својих изабраника у мечу против Албе, од које су доживели најубедљивији пораз откако је почетком новембра италијански стручњак наследио Ненада Чанка - 97:74.

Уз то су црно-бели забележили рекордни "минус" у једној четвртини под Тринкијеријевим вођством, 11:29 у других 10 минута.

"Потпуно заслужена победа Албе. Играју квалитетну кошарку и врло добар су тим. Срећан сам што је Партизан једини у овој групи који их је бар једном савладао, а што се тиче наше вечерашње партије, у њој није било ничега доброг. Нисмо успели да им парирамо енергетски и тако смо пропустили прилику да нешто научимо", рекао је Тринкијери.

Алекс Ренфро освежио је успомене наступом на свом некадашњем паркету, будући да је у сезони 2014/15 био играч Албе.

"Морам да честитам Алби. Одличан су тим, а вечерас им је рука била 'усијана'. Могли смо боље да бранимо њихов шут за три поена, да им ускратимо неке отворене позиције, али играли су заиста одлично. Мени лично је јако драго што сам поново дошао у Берлин".

Аито Гарсија Ренесес извукао је велику корист из ове утакмице, будући да је његов тим тројком Гифаја у последњем секунду дошао до укупне кош-разлике "плус 36" и на тај начин надмашио Асвел, освајача групе Ф.

То може да буде важно ако се Алба и Асвел буду састали у полуфиналу плеј-офа и онда ће Берлинци имати предност домаћег терена у првој утакмици серије.

"Моји играчи заиста воле да играју кошарку. Нисмо имали императив победе, али они су ипак одиграли сјајну утакмицу, високог интензитета, што се у таквим мечевима обично не догађа. Врло сам задовољан због тога, тиме смо показали поштовање и према нашим навијачима", оценио је прекаљени шпански стратег.

Алба ће се у четвртфиналу Еврокупа, почев од 5. марта, састати са Уникахом. Играће се на две победе.

Партизан се сада окреће АБА лиги, у којој га кроз три дана чека дерби против Будућности, а након тога је на програму завршни турнир Купа Радивоја Кораћа у Нишу, почев од четвртфинала против Новог Пазара.



Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар