Пит бул спасио бебу из пожара

Ватра, која је прије пар дана букнула у једном стану у Стоктону, граду у Калифорнији, оштетила је двије зграде у комплексу, а неколико станова је потпуно изгорјело. Да је трагедија, која је могла имати много веће размјере, спријечена, побринула се Саша, женка пит була, кућни љубимац породице Чаичанду.

Свијет 06.02.2019 | 08:17
Пит бул спасио бебу из пожара
Наиме, власницу пса, Нану, њена осмомјесечна Саша пробудила је око 22 сата. Саша је скакала по излазним вратима стана, покушавајући да упозори власницу и њену кћерку на ватру, која је почела да се шири страховитом брзином.

"За то вријеме, пожар је већ уништио дом нашим комшија, а Саша је све јаче лајала. Није ми било ни на крај памети да покушава да нас упозори на пожар," прича Нана за Фоx40.

Нана је устала из кревета да провјери шта се догађа. Тек тада је видјела да јој комшилук гори, па је панично кренула ка спаваћој соби у којој се налазила њена кћерка, стара само седам мјесеци. Када је ушла у собу, имала је шта да види. Саша је већ спашавала дјевојчицу тако што ју је извлачила из кревета, држећи је за пелену.

"Захваљујући Саши, на вријеме смо изашле из стана и назвале 911. Узбуниле смо и остале комшије који су се у том тренутку налазили у згради. Дугујем Саши свој живот и живот свога дјетета. Она је наша јунакиња. Без ње, вјероватно се не бисмо извукле", испричала је Нана.

Стан је потпуно изгорио. Ватрогасци су брзо стигли и успјели да у релативно кратком року угасе ватру, па пожар није уништио цијелу зграду. Али, стан Саше и њених власника је потпуно уништен у пожару, заједно са свим стварима које су имале.

Док покушавају да почну живот из испочетка, Нана се нада да ће гест њене љубимице Саше промијенити став који људи имају о пит буловима, као кућним љубимцима.

(Аваз)

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

запад

06.02.2019 07:35

Код нас ни пси нису нормални.Једу људе у задње вријеме.Браво за лијепе вијести и тог дивног пса..оданог пријатеља

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ооооо, слааатка је

09.02.2019 13:47

Стварно је лепа куца. Ех кад би људи могли да макар мало опонасају зивотиње.

ОДГОВОРИТЕ