Постоји сумња у искреност позива

Без обзира на коалиционе оријентације, били опозиција или власт, ПДП ће једнако одговорно радити и снажно чувати интересе свих грађана Републике Српске у заједничким институцијама БиХ као и увијек до сада“, изјавио је за Вијести. ба предсједник ПДП-а Бранислав Бореновић.

Република Српска 05.02.2019 | 22:21
Постоји сумња у искреност позива
Предсједавајући Предсједништва БиХ и предсједник СНСД-а Милорад Додик позвао је прије два дана све странке из РС да заједно наступе заједничким органима БиХ.

Лидер ПДП-а је рекао да поучен досадашњим искустава треба бити опрезан.

"Досадашња искуства ми дају за право да лично будем доста резервисан и скептичан у искреност ових позива“, каже Бореновић.

Он је додао како ће се више детаља знати након што добију званичан позив од СНСД-а.

„Ако буде позив видјећемо шта је прије свега програмски и стратешки садржај тога јер састанци сами по себи ништа не значе без конкретних ставова и одговора на много логичних и важних суштинских питања која су пред свима нама“, закључио је Бореновић у изјави том порталу.

БН ТВ

Коментари / 26

Оставите коментар
Name

нико

05.02.2019 21:25

вас неце ни звати

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЗНАЊЕ

06.02.2019 02:54

Бореновићу, не само опрезно, већ нипошто под скуте Милорада Додика. Власт СНСД-а никока не уважава, нити ће икад уважавати у процесу оперативног понашања. Стратегије за њих су мртво слово на папиру, јер они се понашају по системи личних потреба од данас до сутра. Власт, без јаке опозиције, не може бити демократска и води у тоталиризам, а то је изузетно опасно. Рпублици Српској данас је највеће пријетња изнутра, а не извана. Господа, из ПДП и СДС јер ви мислите да ће вас неко сутра уважавати, а јуче сте за тога били највећи издајници. Ако прихватите понуту онда ће то значити да је појединцима битна власт ради личних интереса. Прихватања понуде би значило, превару својих гласача. У таквој ситуацији до следећих избора ви би нестали са политичке сцене. СНСД је побједничка странка на изборима на бази свога програма и они морају у цјелости преузети одговорност и ризик управљања одлучивања на свим нивоима.

Name

СНСД+ДНС+Баја Бурле

06.02.2019 06:24

Хоцемо колективну неодгворност под окриљем јединства. Јер ову насу фарсу је најбоље овако заврсити!

Name

Ре ЗНАЊЕ

06.02.2019 10:22

Браво мајсторе, управо то је сустина и све си прецизно рекао. Сада гранде Баја види да се мало заиграо и онда би да се сакрије иза опозиције. Ако ПДП и СДС прихвате ову намјестаљку- слободно нек поставе врат за свилен гајтан који им се спрема. Па који љигавац морас бити да се слизес са неким ко те на најгори могуци нацин вриједјао? Имас ли имало инетгритета опозицијо? Уосталом ако не показу кицму изгубице подрску, ево и ја први сам опозиционар и највеце критике управо имам на овдасњу опозицију

Name

05.02.2019 21:28

БРАВО БОРЕНОВИЋУ, ОПРЕЗ И САМО ОПРЕЗ, А ПРЕТСЈЕДНИК ПРЕТСЈЕДНИШТВА ЈЕ УБИЈЕДИО СВОЈЕ БИРАЧЕ ДА ОН И САМО ОН ЧУВА И МОЖЕ ДА САЧУВА РЕПУБЛИКУ СРПСКУ ПА МИСЛИМ ДА БИ ГА ТРЕБАЛО ПУСТИТИ ПА НЕКА ВИДЕ БРАТИЈА КАКО И КОЛИКО ЈЕ МИЛЕ САМ МОЖЕ ДА САЧУВА.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Србац

05.02.2019 21:38

Добро и мудро ПДП саопштава ставове,између редова читај,Миле одлази на културан начин.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре србац

06.02.2019 09:04

Миле се мора повуци слиједе санкције еу.

Name

Сенилни

05.02.2019 21:38

Знаци вец се заборавило,кад је прије десетак година Додик издао СДС,и поотпустао све министре СДСа,из Сарајева и тиме раскинуо савез СДС-СНСД? Или кад је сад послије избора израдио Марка Павица? Па зар сте толико заборавни.....

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре:

06.02.2019 02:04

А кад је СНСД с СДА ушао у коалицију и прегласао остатак Срба, да би поскупило гориво? И то се заборавило?! А кад су након избора сви редом из СзП рекли да нема никаквих преговора с диктатором? И то се заборавило? Нисмо баш сви редом кленови и могао би један по један вођа опозиције бити пљуван гдје год буде виђен. Нисам гласао за њих да преговарају с НАТО марионетом и тирјанином!

Name

Досљедни

05.02.2019 21:44

Останите досљедни,ви сте једина нада. Мудро и достојанствено са аргументима саопштите да са лоповима и убицама нећете улазити у коалицију.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Свака на мјесту

05.02.2019 21:47

Свака ти је на мјесту културно и лагано све си поручио Борене. Можемо сјести да кажемо да ми нисмо за договор са Бакиром,Додиком и Човићем.

ОДГОВОРИТЕ
Name

БОБА

05.02.2019 23:50

НОРМАЛНО ДА ОНИ ИДУ НА ПРЕВАРУИ МОЈ БОРЕНОВИЋУ, СВЕ СУ ВАС ПОНИЖАВАЛИ А САДА КАО ХОЋЕ СА ВАМА ЈЕДИНСТВЕНЕ ДОГОВОРЕ.НИЈЕ ВАЉДА ДА ХОЋЕ РЕЋИ ДА СУ ВЕЋИ СРБИ ОД ВАС- ОНИ СВОЈЕ РЕДОВЕ ЗБИЈАЈУ И ХОЋЕ ДА ПОКАЖУ НАРОДУ КО НЕ МИСЛИ КАО ОНИ ДА СУ ИЗДАЈНИЦИ РС МЕНИ НИЈЕ БИТНО ГДЈЕ ЖИВИМ НЕГО КАКО ЖИВИМ ТО ЈЕ ПРАВИЛО ЗА САВ НОРМАЛАН НАРОД.ДА ЛИ ОНИ ЗНАЈУ ДА РИЈЕЧ РЕПУБЛИКА СРПСКА ПОСТАЈЕ ГАДЉИВА ЗБОГ ЊИХОВИХ ПРИЧА .ТО ЈЕ ТОЛИКО ПОСТАЛО ГАДЉИВО ДА НАРОД МАСОВНО БЈЕЖИ ГЛАВОМ БЕЗ ОБЗИРА.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Савјест

06.02.2019 09:17

Срам те било таквог коментара, једно је власт а друго гдје су ти корјени одакле си потекао. ви кад одете заборавите ко сте и као нека тамо земља је боља од васе. Ово је Балкан и никада не мозе бити несто друго а Република као република или дрзава бих су мјесто одакле смо потекли и каква је таква је друге немамо. Људи не бјезе из своје земље сто је не воле вец због економског интереса , а ста би оцекивали друго кад је овдје био рат и треба јос много година да постане економски независна и то је нормално.

Name

Директ

06.02.2019 01:09

Позив који се одбија.

ОДГОВОРИТЕ
Name

@Роки

06.02.2019 05:56

Пара нема , у РС нема поена за следеће изборе а и можда неће се моћи красти гласови, много незадовољних буџетлија ,плате мале,нередовне, претње неће пролазити. Додик тим потезом опозицију жели да утиша и направи небитом самим тим смањи реитинг. Само чување Републике Српске у Сарајеву а никакве приче о животним темама становништва у РС .

ОДГОВОРИТЕ
Name

Робин Худ

06.02.2019 06:58

Искрено! Мислим да све што ради на политичком пољу у оквиру свих институција и нивоа власти, Рудоња ради искључиво,искључиво због себе ,своје болесне амбиције и сујете коју никад неће ослободити свог профитерско,сеоског и лијевчанско малограђанског комплекса да стално нешто тргује,шверцује,неког превари и тако нахрани своју шизофрену жељу да влада! С њим треба бити опрезан, у његовом окружењу су људи сличних и горих карактерних особина, правог патриоте то није нити ће икад видјети јер је новац,преваре и жеља за лидерством њихова и његова опсесија.....једино тако су на свом терену и мисле да су све и свја! Опрезно!

ОДГОВОРИТЕ
Name

још

06.02.2019 15:27

Људи који су на тргу Крајине, у БЛ прикупљали потписе против поскупљења воде су полицијски отјерани.....полиција је забранила прикупљање потписа! Градоначелник тврди сасвим друго! Доказ колико су лопови,лапови и колико су бахати ....вјерују да ће вјечно......

Name

Р.с

06.02.2019 07:48

Док је борба за власт народ оде.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ас

06.02.2019 08:42

Цврсто це те ви цувати васе фотеље. Боли вас цосак за народ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Приједорски берберин

06.02.2019 08:42

Биће као са Павић Марком. И ПДП и СДС има да се проведу као боси кроy трње ако уђу у коло које се нуди. И још срамније апропо санкција које земље ЕУ припремају за газду. И то је разлог због којег тражи заштиту широког фронта "србопатриотских" снага.

ОДГОВОРИТЕ
Name

♤♡◇♧

06.02.2019 09:01

Са СНСД...нема те цјене.па цак ни РС. ЈЕЛ Додик је њу сведно упропастио.Неидите сњим нема цјену..Ми градјани сведно одлазимо..И одрицемо се свега..Само да истрпим јос годину да буде 5..Одруцем се и пасоса и дрзављаства..не са коруптивним СНСД..

ОДГОВОРИТЕ
Name

РЕАЛНО

06.02.2019 09:40

Ни каква коалиција на БХ нивоу не долази у обзир.Хоће да увуче СДС и ПДП да му они дају алиби за коалицију са Бакиром и СДА.Један пут,2013 год.вас је избацио из власти.БХ блок је одбио понуду СДА.А што се тиче заштите националног интереса нека ваше 4 руке буду увијек за Републику Српску,с обзиром да је преварант Обрен издао СДС на чијим је леђима владао Добојем 14 год.а опет са њихових леђа узео мандат у скупштини БиХ,срам га било.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЛУКА

06.02.2019 11:17

БОРЕНОВИЋУ,НЕВЈЕРУЈТЕ ОВОЈ СТАРОЈ ВАРАЛИЦИ. ТО ВАМ ЈЕ ЈЕДНА НАВЛАКУША РАДИ НЕКЕ ПОЛИТИКЕ ЗНАНЕ ДОДИКУ ПА ЋЕ ПОСЛЕ РЕЋИ ПА И ВИ СТЕ У ЗОМ СУДЈЕЛОВАЛИ. БИЋЕТЕ КРИВИ ЗА НЕШТО ГДЈЕ ЈЕ СНСД ВЕЋ УБРЉАО ПА ДА СЕ ВАДИ НА РАЧУН ОПОЗИЦИЈЕ. НЕВЕРУЈТЕ МУ. БУДИТЕ ДОСЛЕДНИ ПИЛИТИКЕ КОЈУ ПРОМОВИШЕТЕ НЕМОЈТЕ БИТИ САУЧЕСНИЦИ У НЕКИМ ДОДИКОВИМ БРЉОТИНАМА.

ОДГОВОРИТЕ
Name

БОБА

06.02.2019 12:29

ИЗГЛЕДА ДА НЕКИМА ПРОРАДИ САВЈЕСТ ДА СЕ УБЈЕЂУЈУ КО ЈЕ ВЕЋИ СРБИН ОД КОГА И КО ВОЛИ А КО НЕ ВОЛИ СВОЈЕ КОРЈЕНЕ.МНОГЕ ЉУДЕ ПОЗНАЈЕМ КОЈИ СУ ДОШЛИ ИЗ ЧУКА ПОКУПОВАЛИ СТАНОВЕ, ДОЧЕПАЛИ СЕ РАДНИХ МЈЕСТА И МРЗЕ КОРЈЕНЕ ГДЈЕ СУ РОЂЕНИ КАО ЖИВЈЕЛИ СУ БИЈЕДНО.ТО ЗА МЕНЕ НИТИ СУ ЉУДИ НИТИ ПАТРИЈОТЕ ТО ЈЕ ОБИЋНИ ШЉАМ КОЈЕГ ПАРЕ ДИЖУ У ОБЛАКЕ.СВЕ СУ ТО ЉУДИ КОЈИ СУ НЕ ЧАСНО ДОШЛИ ТУ ГДЈЕ ЈЕСУ ОД ФУНКЦИЈА ПА НА ДАЉЕ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

НН

06.02.2019 14:48

Тразите нека образлозе ста то смијењени Амбасадори нису радили у интересу РС да су одмах морали бити смијењени после избора само због сујете, освете и удомљавања својих послусника.

ОДГОВОРИТЕ
Name

опозиција

06.02.2019 17:01

госп.Бореновицу види те да је и БХблок се декларисао као опозиција па останите и ви опозиција немоте са снсд-ом ици у власт извараце вас или увалити у проблем као и 2012год сто су СДС

ОДГОВОРИТЕ