Пјонтекови дани из бајке...!

Седорф хоће да се сликамо, Шевченко да причамо, навијачи урличу од среће…! Пољак ужива у првим данима у Милану и обећава да ће бити још бољи. . .

Фудбал 07.02.2019 | 22:00
Пјонтекови дани из бајке...!
Три прва шута у оквир гола у дресу новог клуба и три гола. Два за победу против Наполија и један за реми против Роме на Олимпику. Кшиштоф Пјонтек је светло које све јаче сија у Милановој тами у коју се славни клуб сурвао претходних година.

Пољска сензација је фантастично започела каријеру у Милану и чини се да су Росонери коначно уболи нападача којег чекају од одласка Пипа Инзагија. Пјонтек се летос у Ђенови појавио нитокуда и почео да решета мреже, а Милан је одмах реаговао и прихватио ризик да у њега инвестира 35.000.000 евра. Огроман ризик јер је постојала школа мишљења да би Пјонтек могао да буде само пролазна сензација која није дорасла притиску у великом клубу какав је Милан. Али засад показује да нема проблем са тим…

“Постижем голове у Серији А и навукао сам притисак на себе. Али морам да се навикнем на то. Сигуран сам да се нећу променити. Остаћу иста особа и наставити да радим као до сада. Радим индивидуално чак и на извођењу слободњака. После тренинга сам мртав уморан јер нападачи у Италији морају да постижу голове из свих позиција. Поправио сам физичке парамтере, дуел игру и брзину. У последње време и шут ми је прецизнији. После тренинга остајем да радим на завршници и када погледам голове која сам постизао у последње време, у многоме подсећају на оно што радим на тренинзима”, каже Пјонтек у првом интервјуу по доласку у Милан.

Навијачи Милана су га поздравили громогласним овацијама када је дошао.

“Милан је огроман корак напред у мојој каријери. Био сам импресиониран по доласку у клуб. На дебију против Наполија сам био толико фокусиран да нисам ни чуо урлик са трибина. Навијаче сам чуо само пре утакмице, у тунелу, када је спикер читао презимена играча. Када знам да ћу почети меч, не излазим на терен до загревања. То су неки моји ритуали. Али када почињем са клупе, опуштенији сам и бацим поглед шта се дешава на трибинама. На дебију сам био резерва, имао сам слушалице на ушима и седео сам са осталим резервним играчима на клупи. Осетио сам аплауз и када сам скинуо слушалице, чуо сам урлик навијача. Узвратио сам им аплаузом и атмосфера је била све боља. То су невероватна осећања… Миланови навијачи су тако ватрено дочекали играча који још ништа није урадио за клуб”.

Пољаку се дешавају неке невероватне ствари на које није навикао…

“Седорф ми је тражио да се фотографишемо заједно. Фантастично је што ме такви људи препознају и желе да размене реч са мном. Попут Шевченка у свлачионици уочи меча са Наполијем. После потписа уговора сам добио и поруку од Алвара Морате који ми је рекао да прати шта радим и пожелео ми је све најбоље. То су сјајне ствари”.

У Италији је добио надимак Пистолеро због начина прославе погодака када симулира пуцање из пиштоља.

“У Пољској то нисам радио, али ми је пало на памет после другог гола у Ђенови и постало ми је талија. Ушао сам у серију, а људи у Италији су полудели”.

Пољак је од почетка сезоне у првенству и купу постигао 22 гола. У “лигама петице” су испред њега само Меси (29 голова) и Левандовски (24). Мбапе има исти број голова, али више мечева. Али сви они имају већи број одиграних мечева и приде учешће у Лиги шампиона.

“После првог тренинга у Италији, рекли су ми да треба да будем задовољан ако постигнем 12 голова у сезони. Али апетити су расли како је сезона одмицала. Потребно је да наставим да радим напорно на сваком тренингу и на крају ће резултати доћи. Небитно да ли играм за Милан, Краковију или репрезентацију, приступ ми је увек исти”, чврсто стоји на земљи нови љубимац Миланових навијача.

Извор: моззартспорт

ФОТО: реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар