Фед куп: Србија креће по бараж за елиту!

Тенисерке Србије почињу такмичење у британском граду Бат у И групи Евро-афричке зоне Фед купа. Ривалке Грузија, Турска и Хрватска.

Тенис 05.02.2019 | 17:45
Фед куп: Србија креће по бараж за елиту!
Женска тениска селекција Србије налази се у британском граду Бату, где ће сутра почети такмичење у овогодишњем Фед купу.

Селектор Татјана Јечменица Јевтић окупила је тим у саставу Александра Крунић, Олга Даниловић, Ивана Јоровић и Нина Стојановић, и девојке су већ одрадиле и први тренинг у Великој Британији.

Фед куп такмичење И групе Евро-афричке зоне у коме се налази и селекција Србије одвијаће се по "роунд робин" систему (свако са сваким).

Зонско такмичење је од 2019.  подељено у две групе А и Б, два града, односно две државе које ће бити домаћини.

Фед куп селекција Србије смештена је у групу Б, а домаћин те групе, која окупља осам екипа, је град Бат.

Група Б подељена је на две подгрупе и чине је Србија, Хрватска, Грузија и Турска, док ће у другој играти Велика Британија, Мађарска, Грчка и Словенија.

"Девојке су расположене, здраве, атмосфера је позитивна. Задовољни смо тереном и условима које имамо овде за тренинг, све је добро што се тиче тих техничких ствари. Први тренинг је протекао одлично, најбитније је да нема повреда, девојке су спремне и ја верујем да ће свака од њих одиграти максимално", рекла је Татјана Јечменица Јевтић, селектор Фед куп селекције Србије, након што је њена екипа "осетила" терен у хали Универзитета Бат у којој ће се играти мечеви.

Сваки дуел подразумева два сингла и дубл.

Победници група у Бату састаће се међусобно, а онда ће се борити за пласман у плеј-оф за попуну Светске групе Б следеће године, заједно са најбољом селекцијом из групе која се такмичи у пољском граду Зјелона Гора, а коју чине Пољска, Русија, Украјина, Естонија, Бугарска, Данска и Шведска.

Дуел за пласман у бараж Светске групе Б на програму је 20. и 21. априла.

Србија ће у среду прво играти са селекцијом Грузије за коју су позване играчице Екатерина Горгодзе, Маријам Болквадзе, Оксана Калашникова, Зозија Кардава, Маргалита Чакнашвили-Ранзингер.

У четвртак изабранице Татјане Јечменице Јевтић одмериће снаге са селекцијом Турске(Пемра Озген, Кагла Бујукакчај, Ајла Аксу, Ипек Соyју, Берфу Ценгиз), док ће се у петак састати са селекцијом Хрватске за коју ће под палицом селекторке Иве Мајоле наступати Дона Векић, Јана Фет, Тена Лукас, Ана Коњух и Дарија Јурак.   

Сва три меча Србија ће играти од 11 часова по средњеевропском времену.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар