"Хитна помоћ је дошла, али Мати није дисао..."

Смрт Матија Никенена погодила је све искрене љубитеље спорта широм планете.

Остали спортови 05.02.2019 | 15:15
"Хитна помоћ је дошла, али Мати није дисао..."
У медијима у Финској преносе се детаљи из његовог до последњег дана узбудљивог живота. Никенен је преминуо у 55. години под још неразјашњеним околностима.

Портал "Илта Саномат" пренео је изјаве Никененове таште, Мирје Талонпоике која је о смрти склавног скакача сазнала од своје ћерке, Пије Никенен.

"Пија ме је позвала око подне, рекла ми је да је Мати преминуо. Није нам јасно како се то догодило. Пија је покушала да му да вештачко дисање када је схватила да он не дише. Стигло је амулантно возило, покушали су да му помогну, али Мати није дисао", изјавила је Никекенова ташта. 

Она се присетила појединих момената из његовог живота. 

"Имао је јак смисао за хумор, увек је био спреман за причу и шалу, о чему год да је реч", рекла је Мирје. 

Каже да га је последњи пут видела пре недељу дана. "Увек нам је доносио магазине. Тако је било и тог дана, донео ми их је. Био је у журби, оставио је новине и рекао да ће се вратити ускоро. То се није догодило. Био је насмејан, љубазан, предиван човек". 

Обоје су делили љубав према псима. Матију је прошле године угинуо пас који је са њим био јако дуго. Мирје је додала и да је свесна да ће сада бити најтеже њеној ћерки Пији, која је јако волела Матија. 

"Не знам како ће се живот наставити. Морамо ићи дан по дан. Пија се осећа ужасно, Мати је отишао тако изненанда", поручила је Никененова ташта.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар