Злостављали дјецу па ухапшени

Британска полиција ухапсила је 33 мушкарца оптужена за сексуалне злочине у историјској истрази поводом злостављања дјеце у које је била укључена и једна жена, изјавиле су данас полицијске снаге у сјеверној Енглеској.  

Свијет 04.02.2019 | 18:42
Злостављали дјецу па ухапшени
Како преноси Ројтерс, мушкарци су ухапшени након што је једна жена изјавила да је сексуално злостављана као дијете у периоду од 2002. до 2005. године у Халифаксу, граду у Западном Јоркширу, изјавила је локална полиција.

Сви мушкарци испитани су и пуштени под присмотром, према ријечима полиције. 

– Заштита и безбједност дјеце су приоритет…ова операција дио је акција полиције Западног Јоркшира у којима се истражују садашњи и прошли преступи у вези са дјецом – изјавила је инспекторка Лаура Нилд.

Она је саопштила и да “борба против злостављања дјеце није нешто што полиција може да спроводи самостално”, и да “због тога настављају блиску сарадњу са локалним властима, добротворним и другим организацијама које пружају подршку жртвама и доводе преступнике пред лице правде.”

Полиција Западног Јоркшира је у току протеклог мјесеца ухапсила 55 мушкараца у засебној истрази поводом историјских оптужби за сексуално злостављање дјеце од стране седам жена из те области.

(Тањуг)

 

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Схx

04.02.2019 19:46

СМРТНА.КАЗНА

ОДГОВОРИТЕ