Још један Србин у Загребу!

Ђорђе Ракић у Хрватској! Некадашњи Звездин нападач каријеру наставља у комшилуку.

Фудбал 05.02.2019 | 20:50
Још један Србин у Загребу!
Узбудљив финиш прелазног рока у Хрватској је довео још једног српског фудбалера у наш западни комшилук. Наиме, српски нападач Ђорђе Ракић наставља каријеру у хрватском прволигашу Локомотиви из Загреба.

Рођени Крагујвечанин се у 33-ој години враћа у Европу после четири године у Кини где је бранио боје Жингдаоа и Жејђијанга. Са Локомотивом је потписао уговор до краја сезоне, пошто је Загрепчанима био потребан још један нападач.

Ракић је пре Кине играо у Црвеној звезди, катарским клубовима Ал Арабију и Ал Гарафи, немачком Минхену 1860, италијанској Ређини и аустријском Ред Бул Салсбургу у који је дошао из ОФК Београда као велики таленат у трансферу тешком 1.400.000 евра. Са младом репрезентацијом Србије је био учесник ЕП у Холандији 2007. године када су Орлићи освојили друго место.

Ракић је тако наставио тренд одласка српских фудбалера у Хрватску. Најпознатије име је Комнен Андрићкоји је недавно прешао у загребачки Динамо за 1.000.000 евра. У Интеру из Запрешића га је наследио искусни Андрија Калуђеровић, а исти клуб је довео и некадашње Звездино дете Ивана Татомировића. Крагујевчанин Милош Видовић игра за Славен Белупо, Милан Ћулум је такође у интеру, Марко Миленковић у Рудешу...

Прелазни рок у Хрватској траје до 15. фебруара а звучан трансфер је одрадила и Ријека која је довела РобертаМурића, некадашњу наду Динама и Ајакса. Очекује се да на Рујевицу слети и Иван Томечак из Брижа.

Извор: моззартспорт

ФОТО: Стар спорт

Коментари / 0

Оставите коментар