Борјан: Не могу више да се селим! Хоћу редовно у ЛШ!

"Ова екипа је направила прелепу причу и треба само да наставимо. . . Искрено, преозбиљни смо", задовољан је први голман Црвене звезде после продужетка уговора.

Фудбал 05.02.2019 | 23:30
Борјан: Не могу више да се селим! Хоћу редовно у ЛШ!
Стрепња навијача Црвене звезде када је у питању останак Милана Борјана је утихнула. Звездан Терзић је најавио да ће први голман потписани продужетак сарадње на још четири и по године, а потом је и он сам то потврдио.

"Веома сам срећан због тога. Завршићу каријеру у Звезди", са осмехом и видним задовољством рекао је 31-годишњи чувар мреже новинарима који у Анталији прате припреме црвено-белих за пролећни део сезоне и додао да у уговору неће бити одређене откупне клаузуле, као што је најављивано.

Током каријере, коју је као млад започео у Канади, Милан Борјан био је у Уругвају, Аргентини, Румунији, Турској, Бугарској, Пољској и Србији - у неколико наврата. 

Постојала је могућност да на листу дода још неку државу, али је одлучио да је и овако превише.

"Звало ме је много људи. Разговарао сам са неколико клубова, али сам ипак са Звездом остварио успех и због тога сам целу причу хтео да завршим овде. О томе сам и причао са директором Терзићем... Искрено, више ми се није дало да се селим из земље у земљу. Са породицом бих опет морао да се навикавам на нови живот, а у Београду нам је лепо. И моја супруга је била за то да останемо", објаснио је Борјан.

Управо се његова супруга, Снежана Филиповић, нашла на удару појединаца који су сматрали да омета преговоре са црвено-белима, па су јој упућивали увреде и претње на друштвеним мрежама.

Осудио је Борјан такво понашање.

"Много тешко ми је то пало, као и целој породици. Мислим да нисмо заслужили. Ипак сам оставио срце на терену. То није био напад на моју супругу, већ директно на мене. У последњих десетак дана прошла је кроз много ствари, али је била јака и стала уз мене. Увек ми даје подршку, увек је уз мене. То што се писало је срамотно, али то су људи који седе код куће и немају шта друго да раде. Само коментаришу постове, текстове... То и нису прави звездаши, јер они прави знају колико сам ја дао клубу и клуб мени. Већина њих је знало да ћу да останем, али то је њихова велика срамота. Прави навијачи долазе на утакмице, а ови треба да се запитају шта раде у животу", поручио им је Звездин голман. 

Добро је познато колико је искусни чувар мреже битан за тим Владана Милојевића који је прошле и ове сезоне успео да врати Црвену звезду на европску мапу и учини више него све претходне генерације у последњих 25 година.

"Ова екипа је направила прелепу причу и треба само да наставимо. На путу смо да освојимо 'дуплу круну', а надам се новом уласку у Лигу шампиона. Волео бих да наредне четири и по године редовно играмо Лигу шампиона", пожелео је Борјан.

По његовом мишљењу, Звезда тренутно има сјајан тим.

"Искрено, преозбиљна смо екипа! Много леп фудбал играмо! Управа и стручни штаб су заиста одрадили добар посао и погодили са појачањима у овом прелазном року. Све изгледа како треба... Сада ми играчи треба да се покажемо на терену, да побеђујемо из меча у меч и на крају освојимо 'дуплу круну'".

Борјан је рекао да су му саиграчи честитали на останку у клубу и поновио да је сјајна атмосфера међу њима један од најјачих фактора овог тима. 

"Ја сам то рекао одавно: свлачионица је много битна, у целој овој причи коју смо направили до сада. Имамо одличну свлачионицу, свако зна да се нашали, да прими шалу, нема љутње, нема сујете. На тренинзима су сви срећни, занимљиви су тренинзи, занимљиве су и утакмице. Ван терена се дружимо доста, то је позитивна ствар која држи ову екипу. Има и до шефа, зна се када треба да се шалимо, када је озбиљно. Мислим да је све на свом нивоу, треба само да се настави тако. Звезда је кренула напред, људи много очекују од нас, а та свлачионица држи све", објаснио је.

Похвале су стигле и од Борјановог бившег клуба - Лудогореца - са којим је Звезда одмерила снаге у петак и победила 3:1. 

"Честитали су ми на одличним партијама у Европи и рекли ми да смо преозбиљна екипа, што и ја мислим. Баш су били позитивни коментари".

А сам Борјан похвалио је конкурента зе место међу стативама, Зорана Поповића, који је одлично бранио у досадашњим припремним утакмицама.

"Поповић је показао да је добар голман и сјајна конкуренција. Мене то радује, јер онда радимо боље на трензима. Драго ми је што имам таквог саиграча поред себе, који извлачи најбоље из мене. Такође и ја њега гурам", истакао је за крај.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар