ПОТПИСАНО: Гајић је Звездин до 2022. године!

Звезда договорила долазак Милана Гајића! Српски фудбалер, Милан Гајић, ново је појачање шампиона Србије Црвене звезде.  Доскорашњи бек Бордоа нови је играч црвено-белих!

Фудбал 04.02.2019 | 16:00
ПОТПИСАНО: Гајић је Звездин до 2022. године!
Фудбалер француског Бордоа наступа на позицији десног бека и у понедељак ће одрадити прегледе у Београду.

Гајић, који има 24 године, ове сезоне одиграо је само два меча за "жирондинце" и очекује се да појача конкуренцију на позицији бека.

Према нашим сазнањима Гајић ће се за два дана прикључити екипи у Анталији која се налази на припремама.

Поред Гајића црвено-беле требало би да појача и Мирко Иванић из БАТЕ Борисова, међутим тај трансфер далеко је од готовог. Иванић је дуго жеља председника Звезде Звездана Терзића и стручног штаба.

Када је реч о Гајићу он је дете ОФК Београда, а 2015. године прешао је у Бордо. Међутим није се много наиграо, пошто је одиграо 40 утакмица за четири сезоне. Био је члан свих млађих селекција Србије, а 2015. године освојио је Светско првенство са У20 репрезентацијом.

Успешан крај преговора, па потпис!

ФК Црвена звезда довела је десног бека Бордоа и младе репрезентације Србије, Милана Гајића (23).

Према сазнањима МОНДА, повратник у Суперлигу потписао је уговор на три и по године са црвено-белима и имаће месечну плату 30.000 евра. Договором два клуба прецизирано је да Бордоу сада не буде плаћено обештећење, већ да заузврат добије 20 одсто од следеће продаје.

Звезда је тако успешно завршила "офанзиву" на једну од две преостале жеље у актуелном прелазном року. Сада ће сад фокус шампиона Србије бити усмерен ка разговорима са БАТЕ Борисовом, којима покушава да ангажује своју дугогодишњу жељу, Мирка Иванића.

"Гајић је први бек младе репрезентације, има освојено Светско првенство за фудбалере до 20 година. Ако буде играо квалитетно моћи ће да се избори за место које сада (у 'А' репрезентацији) покрива 35-годишњи Рукавина. Морамо дугорочно да размишљамо и тако се понашамо. Без обзира што имамо Стојковића и Гобељића, ово ће бити темељ за будућност, јер ће у јуну бити одлазака", рекао је генерални директор Црвене звезде, Звездан Терзић, најављући Гајићев долазак новинарима у Анталији.

Прелазни рок у Србији биће завршен 8. фебруара у поноћ.

Гајић се тако дефинитивно вратио у Суперлигу после четири и по године боравка у Бордоу, у којем је углавио седео на клупи или био ван тима.

Од лета 2015. и одласка из ОФК Београда у дресу "жирондинаца" одиграо је само 40 утакмица (постигао један гол), а ове сезоне је био на терену само два пута - у првом колу Лиге 1 против Стразбура и у првом мечу двомеча квалификација за Лигу Европе, против Маријупоља.

У дресу Звезде, за почетак ће јачати конкуренцију стандардном десном беку, Филипу Стојковићу и његовом првом "заменику", Марку Гобељићу. Уједно, Гајић ће се борити за што већу минутажу пред одлазак његове генерације на Европско првенство играча за играче млађе од 21 године, које ће бити одиграно од 16. до 30. јуна у Италији.

ФК ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: ПРЕЛАЗНИ РОК, ЈАНУАР 2019.

Дошли: Немања Милуновић (БАТЕ Борисов), Милош Вулић (Напредак), Дејан Видић (Златибор),Алекса Вукановић (Напредак), Ерик Јирка* (Спартак Трнава), Милан Гајић (Бордо):

Отишли: Ненад Крстичић (АЕК), Немања Милић (БАТЕ Борисов), Милош Дегенек (Ал Хилал),Никола Стојиљковић (Мајорка), Дејан Мелег (Левадијакос, позајмица), Славољуб Срнић (Лас Палмас), Дејан Видић (Земун, позајмица)

*напомена: Јирка је купљен летос, али је остављен на позајмицу Спартаку из Трнаве.

Извор: Б92/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар