Јувентус и Милан се упецали на открића Купа Азије!

Италијански великани желе репрезентативце Катара и Ирака.

Фудбал 07.02.2019 | 21:00
Јувентус и Милан се упецали на открића Купа Азије!
Недавно завршени Куп Азије је донео много изненађења за фудбалску јавност. Неке традиционалне азијске силе попут Саудијске Арабије или Јужне Кореје су разочарале, а изненадили су Уједињени Арапски Емирати и Катар који је дошао до титуле. Међутим, нису само екипе изненадиле, већ и неки играчи. Толико да су привукли пажњу највеих италијанских клубова Јувентуса и Милана.

Медији на Апенинима пишу о све већем интересовању Бјанконера и Росонера за двојицом играча који су одушевили на Купу Азије. Први је ирачки нападач Моханад Али којег жели Јувентус, а други је катарска звезда Алмоез Али који је био најбољи играч и стрелац шампионата чиме је заинтересовао Милан.

Моханад Али, 18-годишњи ирачки нападач је апсолутно откриће шампионата. Толико да је за њега озбиљно загризао и Јувентус. А још када су чули да му на лето истиче уговор, одмах су се почели да стежу обруч. Јуве је понудио 2.000.000 евра за Алија, али је играчев клуб Ал Шорта лагано одбио понуду. Ирачани су поручили да Али није на продају иако су на адресу клуба стигле званичне понуде Јувентуса, Бенфике, Галатасараја, Гења, АЕК-а и Ал Аина (УАЕ). Чак и по цену да га изгубе на лето без обештећења…

А после Јувентуса је и Милан бацио око ка Блиском истоку. Росонери су заинтересовани за катарско чудо Алмоеза Алија. Реч је о човеку који је скоро сам донео Катару историјску титулу првака Азије.

Али је рођен у Судану, а као дете се преселио у Катар где је фудбалски одрастао у богатој “Аспајер” академији преко које је као тинејџер дошао у белгијски Еупен који је такође у власништву богатих Катараца. Каријера га је даље водила кроз аустрлијски ЛАСК и шпанску Леонсеу пре него што се 2016. вратио у Катар. Био је први стрелац У-23 првенства Азије са Катаром, да би потпуно експлодирао на минулом Купу Азије. Био је први стрелац такмичења са девет голова на седам мечева, срушио је рекорд легендарног АлиДејиа, дао четири гола Северној Кореји за 51 минута, постигао спектакуларан гол у финалу…

Није ни чудо што је привукао пажњу Милана. Међутим, његов клуб Ал Духаил га неће тако лако пустити. Реч је о јако богатом клубу који тренира Руи Фарија и који је недавно довео Медија Бентаије из Јувентуса за велики уговор. Вероватно су спремни да и најбољег домаћег играча плате дебело да би га задржали.

Извор: моззартспорт

ФОТО: реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар