Пензионер терорише возаче

Шпанска полиција процењује да је нанео штету од пола милиона евра и тврди да не може да га заустави јер чим изађе из притвора наставља где је стао

Свијет 03.02.2019 | 21:35
Пензионер терорише возаче
Више од деценије становници једног предграђа шпанског града Виго живе у страху да не затекну своја кола изгребана кључем и новчићима и са чачкалицама набијеним у браву, а иза свега стоји Хозе Антонио (79), који је само прошле године вандализовао више од 1.000 возила.

Већина хулигана покушава да се сакрије, али не и овај пензионер. Он усред дана, не зазирући од сведока, оштећује возила и штапом напада оне који му приђу да га зауставе. По процени полиције 2018. је нанизао 1.120 изгребаних аутомобила, а ова година му је “сјајно” почела, јер већ постоје докази за 120 случајева.

Хозе је на захтев полиције отишао на преглед код психијатра, али је лекар утврдио да нема когнитивних поремећаја и он је пуштен после тру дана на менталној клиници. Стручњаци сматрају да иза овог антисоцијалног понашања стоји потпуни недостатак емпатије.

"Он није болестан већ само зао и бесан на свет", рекао је полицијски експерт локалном листу Глас Галиције и оценио да је Хозе веома тврдоглав.

Вандал је под старе дане привођен на десетине пута због наношења материјалне штете и физичких напада и озлоглашен је у крају где “оперише”, али не одустаје. Људи су чак облепили улице плакатима упозорења са његовим ликом и плаше се да остављају возила напољу, док је једном човеку Хозе поломио нос у наочаре штапом.

Полиција процењује да је нанео штету од пола милиона евра и тврди да не може да га заустави јер чим изађе из притвора наставља где је стао.



(оддитyцентрал.цом)

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Ма дај

09.02.2019 13:54

Никада нисам био за насиље. Посебно над нејацим. Али мислим да би се он смирио кад би и он с времена на време добио по носу. Какво је то понасање за Бога милога. Срамота! Стар цовек с децијом памети.

ОДГОВОРИТЕ