"Ђоковић је недодирљив на овом нивоу!"

Некада девети тенисер света Швајцарац, Марк Росе, дао је своје мишљење о финалу Аустралијан опена и напретку "велике тројке".

Тенис 10.02.2019 | 13:30
"Ђоковић је недодирљив на овом нивоу!"
Новак Ђоковић је у финалу рутински савладао Рафаела Надала са 3-0 у сетовима и подигао свој седми, рекордни трофеј у Мелбурну.

Росеу је жао што финале није дуже трајало, али му је јасно зашто је меч био кратак.

"Као тениски обожавалац желео сам да гледам дуже и неизвесније финале између Ђоковића и Надала. Није дуго трајало, али јесте довољно дуго да ме Ђоковићев ниво игре импресионира. Био је сјајан и мислим да нико то није очекивао, иако је он био фаворит. Надал је био погубљен, без одговора. Није знао шта да ради, а то се њему ретко дешава", рекао је Росе за "Ле Темпс". 

Швајцарац је похвалио тактику петнаестоструког освајача Гренд слема. 

"Ђоковић је сам дошао до победе, није чекао противничке грешке, као што је то био случај у прошлости. Имао је 34 винера. Јасно је да је на овом нивоу много бољи од осталих и практично недодирљив". 

Росе је Надалу веће шансе дао на шљаци због тога што на тој подлози Шпанац има више времена за припрему удараца. 

Како каже Федереров сународник "велика тројка" га импресионира тиме што и у позним годинама константно напредује. 

"Они имају прегршт титула, преко 30 година, али константно напредују, више него млади играчи. Надал је променио сервис и сада је доста ефикаснији. Ђоковић сервира боље него икада. Његов сервис није био оружје. Ти велики шампиони константно истражују нове начине како би били најбољи", закључио је Росе.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар