Вријеме је за 53. Супербоул!

Завршна утакмица НФЛ шампионата игра се у Атланти, у ноћи између недеље и понедељка.

Остали спортови 03.02.2019 | 17:15
Вријеме је за 53. Супербоул!
Највећи спортски догађај у САД, финале НФЛ између Њу Ингланд Петриотса и Лос Анђелес Ремса, на програму је од 0.30 часова по средњеевропском времену.

На 53. Супербоулу биће оборено мноштво рекорда, рецимо за највише тимских наступа (Петриотси играју 11. финале), док ће квотербек Њу Ингленда Том Брејди поставити чак седам нових личних рекорда.

Ово ће му бити девето велико финале, а између осталог биће најстарији квотербек и најстарији члан стартне поставе у историји Супербоула са 41 годином и 183 дана.

Главни тренер Петриотса Бил Беличик обориће рекорд са девет учешћа на Супербоулу на тој позицији, као и 12 укупних учешћа. На другој страни, Шон Меквеј из Ремса постаће најмлађи главни тренер на најбитнијој утакмици НФЛ, пошто на данашњи дан има свега 33 године и десет дана.

Екипи Њу Ингленда ово је трећи узастопни Супербоул. Прошле године су поражени од Филаделфија Иглса 33:41, док су 2017. после великог преокрета у другом полувремену (25:0) тријумфовали против Атланта Фалконса 34:28.

Како наводи "Форбс", директан пренос 53. Супербоула ће на ТВ каналу "Си-Би-Ес" пратити више од 100 милиона Американаца, а на стадиону "Мерцедес Бенз" у Атланти биће места за 70.000 гледалаца.

Иако метеоролози наводе да су шансе за кишу око 60 одсто, гледаоци који су за улазницу морали да издвоје око 3.860 долара у просеку, неће морати да брину јер стадион има покретни кров.

Компаније које су одлучиле да се огласе током Супербоула ће за рекламу од 30 секунди морати да издвоје око пет милиона долара, а очекује се да ће Американци, кладећи се на предстојећи меч, уложити невероватних шест милијарди долара.

Химну САД пре почетка утакмице ће отпевати "царица соула" Гледис Најт, која је родом из Атланте. Она је у својој уметничкој каријери освојила седам Греми награда, а нашла се и на листи 100 најбољих певача свих времена у избору магазина "Ролинг стоун".

Полувреме ће обележити наступи групе "Марун Фајв", као и репера Тревиса Скота и Биг Боја.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар