Откуд снијег на Енфилду? Клоп хтио да дијели лопате!

"Није било довољно људи. . . Кунем се да нисам хтео да њихова половина буде неочишћена".

Фудбал 03.02.2019 | 08:00
Откуд снијег на Енфилду? Клоп хтио да дијели лопате!
Гледаоцима утакмице Ливерпул - Лестер један детаљ је посебно запао за око - откуд лед на терену Енфилда?

И поред уобичајене бриге премијерлигаша за изглед и стање игралишта, лед је изненадио и због чињенице да редари обично изађу и почисте траву.

Међутим, против Лестера се то на једном делу терена није догодило, а менаџер Ливерпула Јирген Клоп каже да "Редси" немају ништа с тим.

Сви сте видели ситуацију. Почео је да пада снег када смо били на загревању и терен је тада био потпуно у реду. А, онда смо се појавили и био је посут ињен и снегом. Било је заиста тешко", изјавио је Немац.

"У првом полувремену имали смо посед лопте око 80 одсто и јасно је да нам је штетио такав терена. Такође, јасно је и да су наши људи запослени на одржавању терена покушали да то очисте, али није било довољно људи. Схватили су колико то тешко иде када су почели да чисте", објаснио је Клоп.

Дакле, Ливерпул је изгубио битку против снега.

"Није било план да се то не очисти. Могу да обећам то, могу и да се закунем да им нико није рекао - очистите нашу половину, али немојте да чистите њихов казнени простор. Тамо смо ми били чешће", бранио је Клоп свој клуб.

Менаџер Ливерпула је објаснио како у Немачкој решавају тај проблем.

"У Енглеској људи нису навикнути на такве ситуације. У Немачкој дајемо свима лопате, чак и људима на трибинама. Нека дођу сви на терен и имате 15 минута да очистите терен...", додао је Клоп и објаснио да ће следећи пут тражити исто решење и на Енфилду.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар