Умјесто мјеста на Ол стару - награда за Луку!

Словенац добио још једно признање за одличне партије.

Кошарка 06.02.2019 | 09:15
Умјесто мјеста на Ол стару - награда за Луку!
Лука Дончић (19) неће бити учесник Ол-стар викенда, иако је добио 4,2 милиона гласова навијача и иако је на Западу на његовој позицији више гласова добио само Леброн Џејмс (4,6 милиона).

Прошлосезонски МВП Евролиге био је према том критеријуму испред Кевина Дурента (3,15 милиона), Пола Џорџа (3,12), Ентонија Дејвиса (2,5) и других звезда, које ће заузети своје место у Шарлоту.

Додуше, Дончић ће бити уз Богдана Богдановића на "Рисинг старс цхалленге" утакмици, али неће бити на терену када буде "оно право", за разлику од Николе Јокића, првог српског кошаркаша учесника те ревије још од Пеђе Стојаковића.

У сваком случају, неизбежно ћемо од следеће године гледати и Луку на том спектаклу, на који ће ове зиме отпутовати са још једним лепим индивидуалним признањем.

Дончић је у суботу званично проглашен најбољим рукијем Западне конференције у месецу. То признање добио је трећи пут, јер је био награђиван за своје наступе у октобру/новембру (за које се додељује једна награда), као и децембру и јануару, када је имао овакве бројке:

Октобар/новембар - 18,5 поена, 6,5 скокова, 4,3 асистенције, 1,1 украдена лопта по мечу за 33 минута у игри.
Децембар - 21,1 поена, 6,4 скокова, 6,1 асистенција и 1,1 украдена лопта за мало мање од 31 минута.
Јануар - 22,4 поена, 8,1 скок, 6,4 асистенције и 1,2 украдена лопта за мало мање од 32 минута.

Да ли је уопште потребно поставити питање ко ће бити руки сезоне?

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар