У Хрватску стиже опасно невријеме

Метеоаларм у Хрватској издао је црвено упозорење за Истру и подручје ријечке регије због мјестимично обилне кише и бујичних поплава, објављено је на сајту хрватског Хидрометеоролошког завода.  

Регион 02.02.2019 | 18:13
У Хрватску стиже опасно невријеме
Очекује се да у појединим мјестима падне и до 55 литара кише по метру квадратном и то у релативно кратком периоду. Грађанима је савјетовано да због прогнозираног веома опасног времена предузму мјере како би се заштитили, те да се слушају савјете надлежних служби.

За подручје ријечке регије издато је наранџасто упозорење на јак и олујни вјетар, чија ће средња брзина бити 65 километара на час, а за госпићки крај на обилне падавине. 

Грађанима је савјетовано да због опасног времена буду спремни на оштећења конструкција и на ризик од могућих повреда од ишчупаних стабала и поломљених грана, као и на могућ прекид у одвијању саобраћаја и снабдијевању струјом.

Наранџасто упозорење због јаког вјетра издато је и за Далмацију, западну обалу Истре, сплитску регију, Кварнер и Кварнерић, као и за Велебитски канал. За сплитску регију прогнозирана је и грмљавина.

Грађани су упозорени да ова подручја може захватити јаче грмљавинско невријеме и проузроковати велику штету, а савјетовано им је и да се заштите од муња.

(Срна)

Коментари / 0

Оставите коментар