Дејвис куп: Крај за БиХ!

Тенисери БиХ у дублу изгубили од Аустралије и елиминисани из Дејвис купа.  Аустралијанци већ у Светској групи Дејвис купа, чека се Србија.  Кенгури на свом терену прејаки за БиХ. Једна победа до пласмана на завршни турнир у Мадриду још пред нашим тимом, али и Италијом, Русијом, Казахстаном и Немачком. Драма у Гвангдонгу!

Тенис 02.02.2019 | 12:45
Дејвис куп: Крај за БиХ!
Дејвис куп репрезентација Босне и Херцеговине изгубила је од Аустралије у квалификацијама за финале овог такмичења.

Трећи и одлучујући поен на теренима у Аделејду, Аустралијанцима су у раним јутарњим сатима донијели Џон Пирс и Џордан Томпсон, који су у дублу били бољи од Мирзе Башића и Томислава Бркића резултатом 7:5 и 6:1.

Први сет је био изједначен и Аустралијанци су се морали потрудити да дођу до поена, међутим у другом сету бх. тенисери су у потпуности подбацили, па Аустралија с лакоћом долази до побједе.

Јуче је Дамир Џумхур изгубио од Џона Милмана, а Мирза Башић од Алекса Де Минаура (2:0). У мечу без резултатског значаја Алексеј Попирин је савладао Нермана Фатића са 6:1 и 7:6(2).

Аустралија се пласирала на завршни турнир који ће у новембру бити одржан у Мадриду.

Вероватно "најтенискија" нација на свету, Аустралија без имало проблема се пробила до Светске групе реформираног Дејвис купа. Популарни Кенгури су већ након три меча са репрезентацијом БиХ "откуцали карту" за Мадрид где се у новембру одржава завршни турнир на којем ће се наћи 18 најбољих националних тимова света.

Јучерашњим победама Џона Милмана над Дамиром Џумхуром и Алекса де Минора над Миирзом Башићем, своју су додали Џон Пирс и Џордан Томпсон који су са 7:5 и 6:1 били бољи у игри парова од Башића и Томислава Бркића. Тиме је посао Аустралије завршен, иако се играју још два меча.

Казахстан је на свом терену исто убедљив против Португала, млада екипа Русије која у Билу гази истим резултатом Швајцарце ослабљене неиграњем Роџера Федерера и Стена Вавринке, те Немачка против превише слабе Мађарске.  

Након првог дана и прва два сингл меча нерешено је на одмеравањима Бразил - Белгија, Чешка - Холандија, Аустрија - Чиле и Словачка - Канада. Тренутно Италија води са 2:1 у Индији, док у Кини одлучује последњи меч пошто је 2:2 против Јапана. 

По новим правилима Дејвис купа, други дан такмичења отвара судар дублова, након чега следе два сингла. Побеђује екипа која прва стигне до три тријумфа. 

Извор: мондо.ба/Фена/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар