БЛ: РБ Лајпциг с пола снаге, Хановеру нема спаса!

С обзиром на приказано у првих 20 кола Бундеслиге, све је извјесније да се Хановеру спрема селидба у нижи ранг.  Не помаже ни нови тренер, Хановер тоне, Орбан му показао пут у Цвајту! Лајпциг рутински славио на северу Немачке - 0:3.

Фудбал 01.02.2019 | 22:40
БЛ: РБ Лајпциг с пола снаге, Хановеру нема спаса!
РБ Лајпциг практично је с пола снаге прошпартао Хановером и нанио истоименом домаћину већ 13. пораз у 20 кола Бундеслиге.

Иако је до краја првенства остало 14 кола, с обзиром на приказано у досадашњем дијелу сезоне и изузетно лошу форму у посљедње вријеме (на девет утакмица само два освојена бода, без тријумфа), све је извјесније да Хановер догодине нећемо гледати у најјачој њемачкој лиги.

Домаћи навијачи за 90 минута видјели су само један шут својих љубимаца у оквир гола ривала, и то у финишу, па не чуди да је Лајпциг стигао до рутинске побједе 3:0 (1:0).

Одолијевали су домаћи до самог краја првог дијела, али се ипак на одмор отишло с предношћу Лајпцига.

Дефанзивац Хановера Кевин Акпогума неспретно је реаговао у надокнади времена, скривио једанаестерац, који је у вођство својим првим овосезонским голом претворио Марсел Халстенберг.

Већим дијелом утакмице голман Михаел Есер био је најистакнутији појединац у тиму домаћина, што довљно говори како је Хановер играо.

Али, у 64. минуту потпуно је погрешно процијенио лет лопте из корнера, те омогућио капитену Лајпцига Вилију Орбану да већ тада ријеши све дилеме око побједника, ако их је уопште и било.

Исти играч је 20 минута касније, главом након прекида, ставио тачку на "и".

Хановер остаје у зони испадања са само 11 бодова, док се Лајпциг учврстио на четвртом мјесту, односно посљедњој позицији која на крају сезоне води у Лигу шампиона.

Ни долазак новог тренера Томаса Дола није успео да раздрма Хановер који и даље не зна за победу. Чак три месеца прошласу откако се клуб са севера Немачке радовао тријумфу, а после четвртог узастопног остаје на самом зачељу табеле са подједнако ужасним Нирнбергом као фаворит за испадање у нижи ранг.

Лајпциг је вечерас био маестралан. Без свог најбољег фудбалера Тима Вернера који је прехлађен славили су лагано и рутински са 3:0 и одлепили се Ајнтрахту на шест бодова на одличном четвртом месту. Пружио је Хановер отпор колико је могао, али није могао више од 45 минута.

Прекршај Бразилца Валаса над земљаком Куњом у последњем минуту главни арбитар је окарактерисао као најстрожу казну, а леви бек Марсел Халстенберг је на изненађење свих узео лопту и матирао вечерас одличног голмана Езера за 1:0. У најбољем тренутку за госте.

Тај погодак потпуно је умирио домаћина. Томас Дол је покушао са Американцем Бобијем Вудом, али није добио ништа. Заправо, добио је још два гола у другом полувремену и то оба од стране капитена Лајпцига Вилија Орбана после корнера и убедљив пораз на дебију на клупи Хановера.

Нема шта, тешки су ово дани за Хановер, а једина утеха да би могли да крену скоро с мртве тачке је чињеница да у следећем колу играју с Нирнбергом. Бар ту да се одмереи виде ко је гори. Лајпциг перфектан вечера и после друге везане победе на страни без примљеног гола задовољно чека следеће коло и дерби с Ајнтрахтом. Биће то врхунска утакмица.

БУНДЕСЛИГА - 20. КОЛО:

Хановер - РБ Лајпциг 0:3 (0:1)
/Халстенберг 45+3 пен, Орбан 64, 84/

У суботу:

Хофенхајм - Фортуна (15.30)
Бајер Леверкузен - Бајерн Минхен
Ајнтрахт - Борусија Дортмунд
Херта - Волфсбург
Нирнберг - Вердер
Шалке - Борусија Менхенгладбах (18.30)

У недјељу:

Аугзбург - Мајнц (15.30)
Штутгарт - Фрајбург (18.00)

ТАБЕЛА: Борусија Дортмунд 48, Бајерн Михнен 42, Борусија Менхенгладбах 39, РБ Лајпциг (+1) 37, Ајнтрахт 31, Хофенхајм 28, Херта 28, Волфсбург 28, Бајер Леверкузен 27, Мајнц 27, Вердер 26, Шалке 22, Фрајбург 21, Фортуна 21, Аугзбург 15, Штутгарт 14, Хановер (+1) 11, Нирнберг 11.

Извор: мондо.ба/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар