Кључна полусезона за Горана Чаушића...

Јесенас нисам успео да изнесем притисак, сада се осећам много боље! „Другачије је када играте у иностранству, у тим клубовима којима сам играо нису били толики притисци као у Црвеној звезди. Људи одмах очекују много, поготово када се вратите из иностранства“, рекао је везиста црвено-белих.

Фудбал 04.02.2019 | 17:00
Кључна полусезона за Горана Чаушића...
Горан Чаушић се вратио на велика врата у Црвену звезду, али као да у првих шест месеци није успео да изнесе бреме великих очекивања. Стигао је у Љутице Богдана након одличне сезоне у Арсеналу из Туле, очекивало се да ће постати један од лидера српског шампиона, међутим, никако није успевао да дође до жељеног ритма.

Ипак, миљеник Владана Милојевића још из омладинског погона верује да ће на пролеће исказати сав свој потенцијал и успети у преузме главну улогу у свом матичном клубу.

Момак који је у иностранству осим Арсенала из Туле играо и у Осасуни, Ескишехиру и Маниси, изузетно је пожртвован на тренинзима и максимално се труди да испуни све захтеве шефа струке. Остало је још само да га коначно крене на пролеће.

„Било је коректно у првих шест месеци, али може много боље. Почео сам добро оним дебитантским голом, после је мало кренуло низбрдо, али сад се много боље осећам. Требало ми је и мало времена, колико год да сам ја овде био и да сам домаћи играч, треба времена да се навикнете на нову средину. Црвена звезда је велики клуб, присутан је велики притисак, али сад ми је много лакше да уђем у други део и надам се да ће све ићи набоље“, рекао је Чаушић на почетку разговора за МОЗЗАРТ Спорт.

Чаушић је јесенас помало изгорео у ватри великих очекивања, дошао је последњег дана прелазног рока, а овога пута пролази кроз комплетне припреме и темељно се спрема за други део сезоне, што је сасвим сигурно од велике важности за сваког играча.

„Важно је сигурно. Јесте ми Владан Милојевић био тренер, али другачије је када играте тај омладински и кадетски фудбал, сигурно ми је требало времена да похватам те његове захтеве и како игра екипа. Наравно да је битно да прођете припреме, има ту пет-шест утакмица где се екипа уиграва и тренинзи да похватамо све те детаље. Сигурно да ми је сада много лакше“.

Дошао је у врло незгодном тренутку, звездашка јавност је после одличних игара у иностранству очекивала да ће Чаушић одмах постати носиоц игре.

„Па добро, могуће и да је то мене мало пореметило, нисам успео да изнесем сав тај притисак. Другачије је када играте у иностранству, у тим клубовима којима сам играо нису били толики притисци као у Црвеној звезди. Кда сам дошао догодила се Лига шампиона и сва та еуфорија, људи одмах очекују много, поготово када дођете из иностранства. Али добро, то су ствари кроз које мора да се прође, као што кажем, надам се да ће сада све ићи много боље“.

Владан Милојевић својим играчима, а још више онима које је тренирао још док су били код њега у омладинским категоријама, даје огромну подршку. Такав је случај и са Гораном Чаушићем.

„Сигурно да значи када тренер стане иза вас. Имали смо феноменалан период у омладинској школи, сећам се ја тога, сигурно се и он сећа, зато и имамо такав однос“.

Када је дошао у Црвену звезду одмах одмах је објављена цифра обештећења од 1.000.000 евра, што му је 26-годишњем везисти сасвим сигурно представљало додатни терет на леђима. Овдашња јавност одмах очекује да ће играч за толику своту новца одмах да „поједе лопту“ на терену.

„Па јесте, код нас је 1.000.000 евра као кад у иностранству некога купите за 40.000.000. Али добро, када играш добро сви те хвале, када иде мало лошије знамо како се то завршава“.

Након Крстичићевог одласка Чаушићу отворо се простор да се избори управо за ту позицију у тиму и буде нека врста кључне споне у везном реду.

„Отишео је Нена, желим му сву срећу у новом клубу. Невезано за то, дајем свој максимум на свом тренингу и свакој утакмици. Надам се да ћу оправдати очекивања у другом делу сезоне“.

Озбиљно сте деловали против Аустрије из Беча.

„Мислим да имамо добру екипу, да доста добро изгледамо, јесте да су у овом делу припрема мало тешке ноге, али мислим да смо одиграли добро ове прве две утакмице, имамо још јаких утакмица овде, мислим да можемо да се надамо освајању титуле. Нећу да кажем да је готово, има још доста да се игра и деле се бодови, али сигурно да то не би требало да доведемо у питање“.

Аустријанци су покушали да вас ухвате на препад, жустром игром, али сте одговорили истом мером.

„Доста су били агресивни, била је права утакмица на нож што се каже, права такмичарска, није изгледала као пријатељска. Добро, успели смо да постигнемо тај први гол, после тога је било лакше. Постигли смо три гола из прекида, што нам је фалило, имамо добре скакаче, али нисмо давали голове из прекида. Доста ће нам то значити“.

Следи напад на дуплу круну, а потом и квалификације.

„Не размишљамо још о томе, покушаћемо да освојимо титулу и тај куп, да узмемо дуплу круну. То би за мене много значило, пошто нисам дуго био овде где сам као дете провео 12 година“.

Колико си освојио трофеја у омладинској конкуренцији?

„Нисам узимао стално, био је и Партизан добар у тој генерацији. Али добро, то је доста другачије, него сада са првим тимом“.

Много Звездине деце у сезиорском тиму ће на пролеће јурити оба трофеја.

„Не сећам се да је некада било оволико играча који су прошли омладинску школу Звезде и тренер, сви смо велики звездаши“, закључио је Горан Чаушић.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар