Томић пред Олимпију: Потребна нам је та побједа!

"Играли смо већ два пута са њима и знамо да неће бити лако".

Кошарка 02.02.2019 | 08:15
Томић пред Олимпију: Потребна нам је та побједа!
Црвена звезда мтс неће крај првог месеца у 2019. години памтити по добру.

Екипа Милана Томића изгубила је у две драматичне завршнице (Валенсија, Лимож) и остала без пласмана у нокаут фазу Еврокупа, а уз то је у Загребу против Цедевите доживела убедљивији пораз него што је показала коначна разлика (84:68).

После тешких 10 дана, у којима је постало јасно да су црвено-бели запали и у кризу резултата и у кризу игре, пред њима је шанса да прекину непријатну серију.

У суботу од 19 часова, Звезда ће у дворани "Александар Николић" дочекати Олимпију, на чијој клупи седи њен бивши тренер црвено-белих, Александар Никитовић, а крај клупе бивши директор Звезде, а сада спортски директор Љубљанчана, Мирко Павловић.

Резултатски гледано, Звезда има комфорну ситуацију на првом месту "јадранске" табеле и веома тешко ће бити угрожена њена пол позиција. Са друге стране, након "везаних" пораза није потребно наглашавати да би тријумф помогао црвено-белима да се тргну.

У најави меча, Томић је дао изјаву за клупски сајт и објаснио зашто не очекује лак посао против једног од три тима са "зачеља" табеле.

"Очекује нас меч са екипом која је спој неколицине изузетно талентованих момака и искусних играча, попут Бегића и Лорбека. Играли смо са њима два пута ове сезоне и знамо да неће бити лак меч. Међутим, нама је потребна победа како би се вратили у прави ритам, а са друге стране Олимпија има своју рачуницу и свој циљ, јер се тренутно бори са неколицином екипа да избегне опасну зону, којој по свом квалитету свакако не припада", изјавио је он.

Шеф струке црвено-белих сигурно неће рачунати на повређеног Бранка Лазића, док о статусу недавно одстрањеног Маика Цирбеса није говорио.

"Морамо да будемо максимално опрезни и чврсти, јер ће без обзира на све наведено, Олимпија играти без притиска у овој утакмици. У тиму неће бити Бранка Лазића, остатак екипе одредићу као и увек - непосредно пре почетка меча", објаснио је Звездин тренер.

Звездин бек Огњен Добрић подсетио је да је Олимпија неколико дана пре утакмице довела српског плејмејкера, Ненада Миљеновића.

"Доста тога се променило од наших претходних сусрета. Ту је и нови тренер Никитовић, боре се за бег из опасне зоне и сигурно имају својих мотива да покушају да нас изненаде пред нашим навијачима. Са друге стране, желимо да се вратимо победама и да осигурано нашу позицију за коју се боримо од октобра", рекао је он.

Парови 18. кола:

у суботу

Цибона - Партизан 17.00
Звезда - Олимпија 19.00
Игокеа - Цедевита 21.00

у недељу

Мега - Задар 17.00
Крка - ФМП 19.00

у понедељак

Будућност - Морнар 18.00

Табела: Звезда 16-1, Цедевита 12-5, Будућност 12-5, Партизан 11-6, Мега 9-8, Морнар 7-10, ФМП 7-10, Цибона 7-10, Игокеа 6-11, Олимпија 5-12, Задар 5-12, Крка 5-12.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар