Цедевита у Лакташима: Квалитет замијенио квантитет!

У склопу 18. кола АБА лиге у Лакташима се састају Игокеа и Цедевита. Улог је велики за оба тима.

Кошарка 02.02.2019 | 12:30
Цедевита у Лакташима: Квалитет замијенио квантитет!
Загрепчани су тренутно други на таблели са скором 12-5, колико има и Будућност, која има лошију кош-разлику у међусобним утакмицама, а Игокеа је девета с учинком 6-11.

Цедевити је свака побједа битна у борби за што бољу позицију у доигравању, док је Игокеа у истој ситуацији због борбе за опстанак (Олимпија, Задар и Крка имају по пет побједа).

"Сокићи" нису добро кренули ове сезоне, али је одлазак Сита Алонса и долазак Славена Римца и те како промијенио ситуацију у Загребу.

Наиме, Цедевита је у посљедњих 11 мечева славила десет пута.

"Квалитет је замијенио квантитет, многи су отишли, дошли су Пулен и Мурић и играју заиста квалитетно. И остали играчи доносе велики квалитет и добро функционишу једни са другима. Сад је АБА лига ушла у саму завршницу, нема мјеста да се размишља о другим стварима осим како чупати бодове. Гледамо у своје двориште и морамо одиграти што бољу утакмицу. Учинићемо све да затворимо њихове главне играче и дођемо до побједе", истакао је тренер Игокее Драган Николић.

Његов плејмејкер Филип Адамовић истиче да у Лакташе долази екипа која је тренутно у најбољој форми у АБА лиги. Једина која је ове сезоне савладала Црвену звезду.

"Имају два изузетна индивидуалца Пулена и Кобса које ћемо покушати зауставити, мислим да је то кључ побједе на коју ми идемо. Желимо да их пробамо зауставити или свести на што мањи проценат. Они ће вјероватно дати свој број поена али покушаћемо да он буде што мањи. Имају Стипановића који је њихов плејмејкер иако игра на позицији центра, вођа на терену, који игра одличну одбрану и који их води и када је на клупи и на терену", рекао је Адамовић.

Међутим, своју рачуницу имају и Загрепчани који желе да се математички убаце у прве четири екипе на табели. Побједа против Игокее била би велики корак у том правцу.

"Игокеа је добра, искусна екипа. Сигурно ће бити мотивисани. Имали су седмицу дана да се спреме, а на нама је да будемо добри и да одиграмо једну добру утакмицу", рекао је трнер "наранџастих" Славен Римац.

Слично размишља и Карло Жганец.

"Мислим да смо у добром тонусу што се тиче, прије свега, АБА лиге. Играмо добро, али чека нас незгодно гостовање. Они су стварно једна искусна екипа, која има прегршт играча који су играли по добрим европским клубовима и сигурно да нису за потцијенити. Морамо одиграти што боље и добро се припремити. Имали смо тешко путовање, али уз добар тренинг у петак требамо се што боље спремити и одиграти што бољу утакмицу."

Након што је дуже вријеме избивао с паркета због повреде, Жганец је заиграо против Звезде, а онда опет није играо у Еврокупу у Андори.

"Био сам доста дуго ван паркета. Сад још то није 100 одсто, али је пуно боље него што је било и мислим да ће с временом ићи све боље", додао је центар Цедевите.

Меч у Лакташима игра се у суботу, 2. фебруара, од 21 час уз директан пренос на ТВ Арена спорт.

АБА ЛИГА - 18. КОЛО:

у суботу

Цибона - Партизан (17.00)
Црвена звезда - Олимпија (19.00)
Игокеа - Цедевита (21.00)

у недјељу

Мега - Задар (17.00)
Крка - ФМП (19.00)

у понедјељак

Будућност - Морнар (18.00)

Табела: Звезда 16-1, Цедевита 12-5, Будућност 12-5, Партизан 11-6, Мега 9-8, Морнар 7-10, ФМП 7-10, Цибона 7-10, Игокеа 6-11, Олимпија 5-12, Задар 5-12, Крка 5-12.

Извор: мондо.ба

Коментари / 0

Оставите коментар