Пропали трансфери зимског прелазног рока...

Ово је листа послова који су чекали озваничење, али су у међувремену отишли погрешним смером.

Фудбал 01.02.2019 | 20:00
Пропали трансфери зимског прелазног рока...
Сваки прелазни рок има своје хероје, врхунске приче, али и трагичаре и трансфере који су били виђени у категорији “завршени”, али су на крају ипак остали само траг у снегу. Сећање. Ништа другачије није било ни ове зиме.

Сећамо се како је Јевхен Конопљанка био на прагу Ливерпула, онда и Тотенхема, па није потписао, или када је Челси украо Вилијана са медицинских прегледа у Тотенхему, да Тома Лемар неким чудом није завршио у Арсеналу... Ове зиме није било толико екстремних дешавања, али су по затварању зимске пијаце остали недоречени послови, пропали преговори и трансфери који су били очекивани, али се нису догодили. 

У наредној листи пропалих операција нема играча попут Герија Кејхила(Фулам, Јувентус, Арсенал, Кристал Палас), Абдулаја Дукуреа (ПСЖ, Челси),Калума Вилсона (Челси, Вест Хем), Винсента Јансена (Бетис, Шалке), Чичарита(Валенсија), или Лукаса Ернандеза, због кога је Бајерн направио велики уступак и одложио преговоре са Атлетиком за лето, а могли су да се нађу на истој. 

ИВАН ПЕРИШИЋ (Арсенал)

Перишић није имао дилему око тога где жели да настави каријеру. Бепеу Мароти је јасно ставио до знања да жели у Северни Лондон. Имао је договор око плате – 3.000.000 евра до краја сезоне нето, плус 6.500.000 евра годишње ако га Арсенал откупи. Међутим, клубови нису нашли договор, иако је Интер био вољан да Перишића ослободи обавеза. Арсенал није одступао од формуле са позајмицом до краја сезоне на 5.000.000 евра, уз опцију откупа на 35.000.000 евра. Интер је тражио чисто 40.000.000 евра за трансфер на зиму, што Арсенал није могао да приушти.

АДРИЈЕН РАБИО (Барселона, Тотенхем, Бајерн, Челси, Ливерпул)

Француски везиста је вероватно школски пример малерозне особе којој срећа окрене леђа. Није се повредио, није доживео неку другу врсту несреће... Адријен Рабио је у две седмице постао жртва сопствене бахатости и превртљивости његове мајке Вероник. Отезао је прелазак у Барселону до те мере да је трансфер пукао, о чему је данас писао Мундо Депортиво данас. Његова мајка је тражила плату од 600.000 евра месечно, успела је да извуче то од Барселоне, али је онда мислила да може да добије од неког још више. Кокетирала је са Бајерном, а чекала Ливерпул и Челси, а на крају се само јавио Тотенхем. Маурицио Покетино је био врло директан, разговарао диреткно са Рабиоом и нудио му плату од 7.5000.000 евра годишње и важну улогу у првом тиму, али је то глатко одбио. У међувремену је избачен из првог тима ПСЖ, није ишао са екипом на мини-турнеју по Блиском истоку, радио је индивидуално... После краха Светаца на тржишту биће враћен у погон, али је питање колико ће играти. Рабио је, како је Мундо Депортиво написао – баш нај....о.

ИДРИСА ГЕЈ (Пари Сен Жермен, Арсенал, Манчестер Сити)

Одмах иза Рабиоа је Идриса Геј, који је до последњег секунда чекао трансфер у ПСЖ. Чак је јучерашњи, последњи дан прелазног рока провео у Паризу, желећи тако да стави Евертону до знања да мора да оде. Али, ПСЖ и Евертон ниједног тренутка нису нашли заједнички језик. На Гудисон Парку одбили су чак пет различитих понуда, углавном негде око 35.000.000 евра са бонусима. У једном тренутку је Евертон желео да учини услугу Геју после интервенције његовог заступника Пинија Захавија, али је онда реаговаоМарко Силва и запретио отказом ако се трансфер заврши, после чега се све вратило у првобитно стање. Евертон је наставио да тражи 50.000.000 евра, ПСЖ није хтео да иде изнад 35.000.000, па је све пропало. Арсенал и Манчестер Сити јесу пратили стање, али ниједног тренутка то није била озбиљна прича као Пари Сен Жерменова...

КАЛУМ ХАДСОН ОДОИ (Бајерн)

Огромна прашина подигла се због овог момка. Лудо. Помутио је разум људима из Челсија, мада јесте показао да има велики таленат и потенцијал у утакмицама које је одиграо. Свашта се писало за овог момка. Од тога да је спреман да штрајкује наредних годину и по дана до истека уговора са Челсијем како би избоксовао трансфер у Бајерн, до тога да је неколико пута одбијао озбиљне повишице, последња је била чак на 5.000.000 евра. Играо је, а онда када је пристао да остане (бар) до лета, што је потврдио иМаурисио Сари, већ га у следећој утакмици с Борнмутом није било у протоколу. Наводно, због тога јеХадсон Одои полудео и затражио од Челсија да га продају што пре. Није се десило, иако је Бајерн на крају чак и попустио и хтео да плати и преко тражене суме од 40.000.000 евра, само како би осигурао потпис. Ако га Бајерн толико јури и не одустаје, вероватно и вреди толико новца, зар не?

ЈАНИК ФЕРЕИРА КАРАСКО (Интер, Милан, Арсенал)

Када се одустало од Ивана Перишића, Арсенал је кренуо по Јаника Фереиру Караска из кинеског Далијана. Ту су Тобџије наишле на јаку конкуренцију у Интеру и Милану, који су такође имали своје планове за белгијског репрезентативца. Караско је прво отерао Милан када је затражио плату од 9.000.000 евра, иако вероватно и сам свестан да такву плату не може да добије нигде у Европи. У Далијану има 10.000.000 евра годишње, али платежна моћ кинеских клубова готово је немерљива у поређењу с многим европским тимовима. Са Арсеналом и Интером Караско није био тако експлицитан. Неразури су пробали да олабаве Далијан трампом где би био укључен Антонио Кандрева, док је Арсенал на име покушао да извуче попуст. Последњег дана прелазног рока уследио је шок. Караско је уклоњен са тржишта, што је у име Далијана потврдио агент белгијског фудбалера Федерико Пасторело. Настао је мук...

НИКОЛО БАРЕЛА (Челси)

По одласку Сеска Фабрегаса у Монако критичка јавност на Острву запитала се: Како је могуће да Челси прво није довео замену за Шпанца, пре него што га је пустио у Кнежевину? Први пик Маурусија Сарија био је управо Николо Барела из Каљарија. Млади италијански фудбалер одлично се уклапа Саријеву филозофију, али је Каљари једноставно тражио превише новца. Око 55.000.000 евра. Челси је прву половину јануара, можда и мало више, покушавао да смекша Каљаријеве главешине, а када су схватили да нема ништа од тога, дигли су сидро и повукли се. Барела је данима био најављиван као велико појачање, Каљари је због преговора са Челсијем већ водио паралелне разговоре са Боком око Наитана Нандеза као директне замене, али ништа се на крају није десило. Челси је после извисио и за Леандра Паредеса, који је завршио у ПСЖ.

НИКОЛА КАЛИНИЋ (Монако, Шалке, Бетис)

Никола Калинић је био део велике вртешке која је требало да се догоди ове зиме, али се у међувремену негде загубио. После одласка Кшиштофа Пјонтека у Милан ослободио се простор да Гонзало Игуаин преко Јувентуса оде у Челси, онда да Алваро Мората пређе у Атлетико, како би Калинић могао да се пресели у Кнежевину. И све се догодило, изузев оног последњег. Калинић није отишао ни у Монако, а онда ни у Шалке, где је био виђен до последњег дана прелазног рока иако сам није био баш расположен за ту причу, а потом ни у Бетис, који га је хтео као замену за Антонија Санабрију. Хрват је запао у ћорсокак, јер сада гледа у леђа Дијегу Кости, Алвару Морати и Антоану Гризману.

ВИЛИЈАН (Пари Сен Жермен)

Последњи дан прелазног рока свануо је уз бомбастичну најаву из Француске да Пари Сен Жермен иде по потпис Вилијана. Свеци су се окомили на Бразилца, виђеног као директну замену за Нејмара, кога неће бити наредна три месеца због повреде метатарзалне кости. Вилијанови агенти су од среде увече били у Паризу на преговорима, ПСЖ је нудио 40.000.000 евра, Бразилац је био заинтересован за трансфер, али је Челси сматрао да је превише важан да би сада отишао. Преговори су лежали у измаглици неизвесности, али је онда све стало. Није ни било реално да се догоди.

МАРКО АРНАУТОВИЋ (Гуангџоу Евергранде)

Аустријски репрезентативац српских корена је преко ноћи остао без бруталне плате и образа. Након убедљиве победе над Арсеналом изгледало је да се Арнаутовић опростио од Олимпијског стадиона, јер је практично све било договорено да оде у Гуанџоу Евергранде за плату од 15.000.000 евра. Али, није се десило! Нису познати разлози зашто се Гуангџоу повукао, када је практично било договорено и обештећење на 50.000.000 евра, а недуго пошто је све пропало, Арнаутовић је потписао нови уговор. Добио је пацке од навијача, али се прашина брзо слегла.

МАКСИ ГОМЕЗ (Вест Хем)

Упркос томе што је Арнаутовић остао, Вест Хем је имао најозбиљнију намеру да искешира још 40.000.000 евра за још једног нападача. Био је то Макси Гомез из Селте. Међутим, све се закомпликовало онда када Вест Хем није успео да се реши Чичарита и Ендија Керола. Првом је пропао трансфер у Валенсију за 8.500.000 евра, други није добио ниједну озбиљну понуду. И Селта се доста натезала са обештећењем. Тражила је 50.000.000 евра, Чекићари нудили 35.000.000 до 40.000.000 евра, плус неке бонусе. Селта је чак била спремна да се нађе на око 40.000.000 евра, али да Гомез остане у Вигу до лета и помогне у борби за опстанак. То Вест Хем није хтео и тако је стављена тачка.

Извор: моззартспорт

Фото: Реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар