Опет Србин послије поноћи - Лазар Марковић у Фуламу!

Доскорашњи фудбалер Ливерпула до краја сезоне на Крејвен Котиџу.  Лазар Марковић у Фуламу, на препоруку Митровића! Лазар Марковић коначно је напустио Ливерпул и неочекивано прешао у лондонски Фулам.

Фудбал 01.02.2019 | 13:15
Опет Србин послије поноћи - Лазар Марковић у Фуламу!
Српски крилни нападач је по истеку последњег дана прелазног рока прешао на позајмицу на Крејвен Котиџ.

Фулам је довео Марковића као замену за нападача Абубакара Камару кога је због проблематичног понашања позајмио турској Малатајиспор.

Тако ћемо у наставку сезоне у екипи Фулама гледати српски нападачки тандем Марковића и Александра Митровића, који ће се спојити први пут откако су наступали за Партизан. 

Управо је Митровић препоручио Клаудију Ранијерију да доведе Марковића и појача напад у борби за опстанак у Премијер лиги. 

Марковић има 24 године, у Ливерпул је стигао из Бенфике 2014. за 25 милиона евра, али је одиграо само 34 утакмице за "Редсе". 

Већи део времена је провео на позајмицама у Андерлехту, Фенербахчеу, Халу и Спортингу.

Све је исто само Славише Јокановиоћа нема. Прошле године у ово доба Фулам је последњег дана прелазног рока дубоко иза поноћи успео да реализује долазак Александра Митровића из Њукасла, који му се вишеструко исплатио, а ноћас је исто урадио и са још једним некадашњим партизановцем Лазаром Марковићем.

Наравно, с надом да ће им се опет посрећити. Више нема дилеме, заборављени крилни нападач Ливерпула на пролеће ће наступати у белом дресу Фулама, који га је довео касно вечерас и то шест месеци пре истека уговора на Енфилду.

Марковић (24) је стигао на Крејвен Котиџ као слободан играч и потписао уговор до јуна 2019. године.

Трансфери Марковића у Фулам и Мишија Батшуаија у Кристал Палас били су последњи који су чекали на оверу у седишту ФА Енглеске, пошто је документација послата нешто касније, а коначна потврда стигла је у 01.25 иза поноћи.

Марковић је тако ставио тачку на неславних готово пет година у табору Црвених у којима се није доказао после рекордног трансфера од чак 25.000.000 евра из Бенфике у лето 2014. године. Ове сезоне Маркецнема ниједан наступ у првом тиму Јиргена Клопа, а током јесени форму је одржавао играјући за развојни тим Ливерпула у чијем је дресу забележио два наступа и постигао гол.

Некадашњег репрезентативца Србије очекује тешка конкуренција у новој средини, пошто Фулам врви од крилних фудбалера па га чека броба за место у тиму са Ширлеом, Вијетом, Кебаном, Бабелом и талентованим Рајаном Сесењоном.

Оно што је добра ствар по Марковића је податак да је ту и његов некадашњи саиграч из Партизана и капитен Фулама Александар Митровић који ће се сигурно потрудити да му помогне у брзој адаптацији на нову средину. Занимљиво, према наводима на сајту Фулама управо га је српски голгетер препоручио клупским челницима као зимско појачање.

Долазак Лазара Марковића одушевио је и једног од челника лондонског клуба Тонија Кана.

"Лазар је надарени млади фудбалер. Задовољни смо што смо га довели из Ливерпула као појачање за наставак сезоне. Познат је као добар тимски играч, има велику подршку нашег менаџера Ранијерија и има таленат да појача наш напад. Напред Фулам", поручио је Тони Кан.

Извор: моззартспорт/Б92

Фото: Фулам

Коментари / 0

Оставите коментар