ДК: Србија на корак до Завршног турнира - 2:0!

Лајовић донео вођство Србији.  Мушка тениска репрезентација Србије повела је са 2:0 против Узбекистана у квалификацином сусрету за попуну Завршног турнира Дејвис купа.

Тенис 01.02.2019 | 13:00
ДК: Србија на корак до Завршног турнира - 2:0!
Први поен на мечу донео је Душан Лајовић победом над Сањаром Фајзијевим 7:6 (7:4), 6:3 после сат и по времена игре.

Лајовић је оправдао улогу великог фаворита против 593. тенисера света, уз проблеме у првом сету и на почетку другог када је Фајзијев имао брејк предности (2:1), али је Србин потом везао четири гема и сигурно привео меч крају.

Србији је други поен донео Филип Крајиновић који је у два сета био бољи од Дениса Истомина.

Крајиновић је за само 62 минута победио 105. тенисера света, а на крају је славио резултатом – 6:2, 6:4.

Српски тенисер одиграо је веома добар меч и потпуно заслужено дошао је до победе. Раније у току дана Лајовић је донео Србији први поен и наши репрезентативци сада се налази на корак од пласман на Завршни турнир. 

У суботу је на програму дубл меч, као и преостала два сингла. 

Победник овог меча играће од 18. до 24. новембра на турниру свих селекција у Мадриду. До сада се пласирало шест селекција (Хрватска, Француска, Шпанија, САД, Аргентина и Велика Британија).

Још лакше и брже је Филип Крајиновић завршио посао у Ташкенту од Душана Лајовића за вођство наше репрезентација над домаћим Узбекистаном од 2:0 у квалификацијама Дејвис купа. За пролаз у Светску групу новог формата овог престижног тениског такмичења потребан нам је још само један поен у наредна три меча кои се сви играју у суботу.

Крајиновић је за само сат времена игре убио у појам први рекет домаћег тима, Дениса Истомина, истог оног момка који је пре две године избацио Новака Ђоковића са Аустралијан опена. Српски ас је славио са 2:0, по сетовима 6:2 и 6:4. Претходно је Лајовић са 7:6 (3) и 6:3 био бољи од Санђара Фајзијева.

Сутра од 90.00 по средњоевропском времену играју се дублови и већ тада би могло све да буде готово ако Виктор Троицки и Никола Милојевић савладају Истомина и Фајзијева. Наравно, уколико селектори не промене номинације. Након парова следе синглови, прво Лајовић - Истомин, па онда и Фајзијев - Крајиновић.

Од ове сезоне стартовао је нови систем такмичења у Дејвис купу након 118 година колико је трајао стари. А он подразумева квалификациону рунду која се одржава у фебруару и из које 12 селекција (од укупно 24 колико се у квалификацијама бори) иде на завршни турнир. У Мадриду ће изнедрити новог власника „салатаре“ међу 18 репрезентација (12 из квалификација, четири полуфиналиста из претходне године и две „вајлд карте“). 

Жреб за финални турнир Светске групе Дејвис купа 2019. на програму је 14. фебруара 2019. у Мадриду. На финалном турниру (18-24. новембра 2019) такмичиће се 18 селекција подељених у шест група по три екипе. Победници сваке групе и две другопласиране екипе са најбољим процентом освојених сетова, гемова и поена пласираће се у нокаут фазу.  На жребу ће бити шест носилаца, први и други су финалисти Светске групе 2018. док ће се преостала четири одредити на основу нове ранг листе која ће бити објављена  почетком фебруара. Директан пласман на финални турнир 2019. обезбедили су полуфиналисти Светске групе Дејвис купа 2018: Француска, Хрватска, УСА и Шпанија, као и две „вајлд карте“ - Велика Британија и Аргентина.

Извор: Б92/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар