Промјенљиво облачно вријеме

У Републици Српској и Федерацији БиХ данас ће преовладавати промјенљиво облачно и вјетровито вријеме, с мјестимичном кишом од крајњег запада преко југозапада до југа, уз раст дневне температуре.

Босна и Херцеговина 01.02.2019 | 08:07
Промјенљиво облачно вријеме
Ујутро и прије подне биће промјенљиво до претежно облачно уз пораст температуре. На југозападу и југу с мјестимичним падавинама, док ће на западу, сјеверозападу и истоку у планинама бити промјенљиво до претежно облачно, уз могућност мало кише или снијега.

Од централних предјела ка сјеверу, истоку и сјевероистоку остаће суво уз малу до умјерену облачност, уз појаву магле и сумаглице, саопштено је из Републичког хидрометеоролошког завода.

Током дана биће топлије уз јачање јужног вјетра прво на западу и у планинама, гдје ће бити јак вјетар с олујним ударима. На сјеверу прво са сунчаним интервалима затим промјенљиво до претежно облачно, на југу и југозападу углавном облачно с мјестимичном кишом,

У другом дијелу послијеподнева доћи ће до наоблачења у већини предјела, па је могућа и слаба повремена киша у сјеверним крајевима, а на југу се очекују обилније падавине локално.

Југо ће прије подне постепено јачати, а у другој половини дана биће умјерен југо с повременим јаким ударима, подаци су Федералног хидрометеоролошког завода.

Највиша дневна температура ваздуха биће од пет до девет степени, у предјелима са фенским ефектом вјетра и степен два виша, а у планинама на истоку око један степен Целзијусов.

Температура измерена у 7.00 часова: Рудо минус два, Хан Пијесак минус један, Бањалука, Сарајево, Крупа на Уни, Вишеград, Тузла, Бијељина, Приједор, Нови Град, Зворник и Србац нула, Фоча и Гацко један, Добој, Билећа, Мраковица, Калиновик два, Соколац и Бихаћ три, Требиње, Дринић, Мостар и Сребреница пет, Мркоњић Град шест, Шипово седам и Рибник осам степени Целзијусових. 

(Срна)

Коментари / 0

Оставите коментар