Федерер не размишља о крају и није опсједнут рекордом!

Северин Лути, дугогодишњи тренер Швајцарца, каже да Роџер још има вољу, не обраћа пажњу на све учесталије приче о пензији и сигурно ће играти на Ролан Гаросу.

Тенис 05.02.2019 | 20:30
Федерер не размишља о крају и није опсједнут рекордом!
Роџер Федерер није успео да одбрани титулу на Аустралијан Опену. После освајања пехара две године заредом у Мелбурну и 17 победа у низу, ове године зауставио га је Стефанос Циципас у осмини финала.

Након пораза од младог Грка и паду на АТП листи са треће на шесту позицију, поново је покренуто питање Федереровог завршетка каријере.

Швајцарац у Аустралији није био на шампионском нивоу, али је одмах после елиминације јасно поручио да наставља битку и најавио учешће на следећем гренд слему, Ролан Гаросу.

Федерер је ваљда и на тај начин хтео јавности индиректно да стави до знања да још не планира да иде у пензију.

"Много спекулација има у вези Роџера. Као и до сада, одлучио је да томе не придаје много пажње, чак и да не одговара на те гласине", изјавио је Федереров дугогодишњи тренер Северин Лути.

Он је навео да Роџер не прави планове "дан за дан", не доноси одлуке на пречац, већ прави дугорочни распоред.

"Оно што је сигурно тачно је да постоји жеља да игра ове сезоне на шљаци, односно на Ролан Гаросу. Није желео да направи велику паузу између дела сезоне играња на тврдој подлози и трави. Зна да чак и то што је на шљаци све другачије, може му бити од помоћи у будућности", навео је Лути о плановима Федерера, који у главном граду Француске није наступао од 2015. године, а једину титулу освојио је 2009.

"Пре гренд слема у Паризу играће сигурно један турнир на шљаци као припрему", навео је тренер који са Швајцарцем сарађује од 2008. године.

Он је јасно поручио да рекордер са освојених 20 гренд слем трофеја не размишља о напуштању тениса, већ тврди да још има мотива и жеље за наставак борбе са најбољима.

"Роџер има 37 година и нормално је да не може да прави планове и даје гаранције за учешће на турнирима за три или пет година. Оно што ја могу да кажем је да он заиста мисли да је време за завршетак каријере ове сезоне, променио би нешто у кондиционој припреми, а то није урадио. Са Пјером Паганинијем ради по уобичајеном распореду. То, наравно, не значи да ће он сигурно играти 2020. године, али за сада, све изгледа да ће бити тако".

Новак Ђоковић освајањем трофеја у Аустралији стигао је на треће место вечне листе са укупно 15. гренд слемова, односно има их сада пет мање од Федерера, а између је Рафаел Надал са 17 трофеја.

Федереров тренер открио је да Швајцарац није опседнут бројем гренд слем трофеја и рекордом који држи, иако многи мисле супротно.

"Не мислим да је то за њега опсесија. Нормално, желео би да задржи тај рекорд, али то не функционише на тај начин у случају Роџера. И када освоји неки гренд слем, он не говори да је побегао Надалу, броји колика је предност... Искрено, ни не причамо о томе", навео је Северин Лути.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар