Крај прелазног рока у Италији!

Гомила потписа у последња два сата! Потписали Пјазон, Сандро, Пелегрини, Радовановић, Јанковић, Теро, Сау, Бразао. . .

Фудбал 31.01.2019 | 21:25
Крај прелазног рока у Италији!
У Италији је вечерас у 20.00 часова завршен зимски прелазни рок!

Велики клубови попут Јувентуса, Милан, Интера, Наполија и Роме нису довели ниједно значајно појачање последњег дана пијаце. Милан је само потврдио трансфер португалског тинејџера Тијага Ђалоа из лисабонског Спортинга који је плаћен мање од милион евра и играће за млади тим. На крају, Милан није довео крило које је дуго јурио, Јувентус није реализовао хитну куповину штопера, Интер није довео крило, а Рома и Наполи нису урадили ништа. 

Углавном су мањи клубови били активни у последњим сатима пијаце. Од већих је само Лацио успео да реализује позајмицу искусног везисте/десног бека Ромула из Ђенове.

Удинезе је у последњим минутима потврдио трансфер искусног бразилског везисте Сандра. Некадашњи играч Тотенхема је дошао из Ђенове на позајмицу с обавезним откупом уговора. Такође, уговор о позајмици са Зебрама потписао је и талентовани енглески штопер Бен Вилмот (19) који је стигао из братског Вотфорда.

Ђенова је Сандрово место попунила српским везистом Иваном Радовановићем чији 4.000.000 евра вредан трансфер из Кјева је одавно договорен, али је потврђен тек вечерас пола сата пред затварање пијаце.

Кјево је довео бразилског везисту Лукаса Пјазона на позајмицу из Челсија. Такође је из Каљарија вратио искусног штопера Марка Андреолија који је дошао на позајмицу с обавезним откупом уговора. Иначе, Кјево је извисио за гомана. Очекивало се да 18-годишњи бразилски голман Бразао, којег је Интер недавно купио од Крузеира, оде шест месеци на позајмицу Кјево, али је на крају завршио на шестомесечној позајмици у Парми. Такође, Парма је из Атлетико Мадрида довела и младог уругвајског нападача НиколасаСкјапакезеа који је полусезону провео на позајмици у Рајо Махадахонди. Крсташи су довели и ХосеаМачина, везисту Пескаре за којег су победили конкуренцију у виду Торина и Ђенове.

Поменути Андреоли је заузео место искусног Фабриција Каћатореа који је отишао на позајмицу у супротном правцу. На позицију левог бека је доведен на позајмицу Лука Пелегрини из Роме којег сматрају једним од највећих талената италијанског фудбала, али у Роми нема минутажу поредКоларова. Поред Каћатореа, Каљари је ангажовао и бигарског нападача Кирила Десподова из ЦСКА Софије за 3.000.000 евра. На позајмицу у Каљари је стигао и искусни нападач Сирил Теро који није био у првом плану у Фиорентини. Долазак поменуте двојице нападача је значио и одлазак двојице. Бразилац ДијегоФаријас је отишао на позајмицу у Емполи, док је Марко Сау позајмљен Сампдорији где ће заоштрити конкуренцију Кваљарели, Габијадинију и Дефрелу.

Искусни Сау је у Сампдорији заузео место пољског нападача Давида Ковнацког који је прешао у Фортуну Дизелдорф на позајмицу вредну 500.000 евра с правом откупа уговора за 12.000.000 евра. Ковнацки је пре тога одбио позајмицу у Емполи и ушао у конфликт са клубом из Ђенове јер је желео само у Фортуну.

Ипак, Емполи је и без Ковнацког био апослутни победник финиша прелазног рока! Гомила играча је потписала у последња сата. Поред поменутог Фаријаса, из Каљарија довео и левог бека Марка Пајача на позајмицу. Тосканци су од комшија из Фјорентине позајмили и десног бека – Кевина Дајкса. Уз обавезу да наредног лета продају Фиорентини младог данског дефанзивца Јакоба Расмусена по цени од 7.000.000 евра. Подсетимо, Фјорентина је недавно на сличан капарисала из Емполија и везиста Хамада Траореа за 12.000.000 евра. Емполи се ни ту није зауставио па је из Базела на позајмицу од 18 месеци довео сјајног нападача Димитрија Оберлана, док је од Зенита позајмио словеначког штопера Миху Мевљу. На крају је довео и труског везисту Салиха Учана као део трансфера Михеа Зајца у Фенер за 6.500.000 евра.

Болоња је из Торина позајмила Симонеа Едеру и Лијанка Војновића из Торина. Иначе, Лијанка је желео и СПАЛ који је на крају морао да се задовољи позајмицом Васка Ређинија из Сампдорије. А у последњем сату пијаце је СПАЛ реализовао и 1.800.000 евра тежак трансфер Марка Јанковића из Партизана.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар